Dukićeva lista s imenom Igora Mateka spas u zadnji čas za pakračko-lipičko područje

Autor: DK

PAKRAC / LIPIK – Pregledavajući liste kandidata za parlamentarne izbore u V. izbornoj jedinici gotovo da smo došli do zaključka da niti jednog kandidata nema sa pakračko-lipičkog područja. Možemo s pravom postaviti pitanje da li su područja gradova Pakraca i Lipika u sastavu Požeško-slavonske županije ili ne.

Od tolikog broja političkih stranaka i neovisnih lista lista u V. izbornoj jedinici koje samostalno ili u koaliciji izlaze na predstojeće izbore niti jedna nije našla za shodnim istaći nekog od kandidata sa zapadnog dijela Požeško-slavonske županije.

Spas u zadnju čas došla je Neovisna lista Dragutina Dukića koja je iznjedrila jednog jedinog kandidata s tog područja Igora Mateka iz Prekopakre, aktualnog upravitelja LAG-a Zeleni trokut koji se nalazi na trećem mjestu Dukićeve liste.

-Lista Dragutina Dukića okuplja više od 70 seljačkih udruga- ističe Igor Matek za lipički Compas. On se odlučio, kako je rekao, za Dukićevu listu zbog zajedničkih stavova o stanju u poljoprivredi zastupajući poštenu borbu za selo i za seljaka, te protiv krupnog kapitala.

-To su sve poljoprivrednici s kojima se dobro poznajem i surađujem više od 10 godina – rekao je Matek za lipički Compas.

Da li će i što moći od rezultata na predstojećim parlamentarnim izborima polučiti Igor Matek teško je predvidjeti. Poznato nam je samo da su mnogi  političari s tog područja nezadovoljni, pogotovo oni koji pripadaju najvećim političkim grupacijama, jer nisu dobili priliku naći se na listi za Sabor i boriti za svoja mjesta dok su istovremeno iz jednog malog gradića ove županije zastupljena čak dva kandidata.

Možda bi neke lokalne političare trebalo podsjetiti na noviju prošlost ovih prostora i stradanja žitelja upravo pakračkog i lipičkog kraja gdje je zapravo i započeo domovinski rat! Mi ne želimo reći da su oni to zaboravili, no ipak su trebali malo bolje razmisliti kada su predlagali kandidate i slagali izborne liste.

Da li je njihov postupak na mjestu o tome će nešto više reći oni koji budu izašli na birališta 11.rujna ove godine, te svojim glasom odlučili tko će uskoro sjediti u sabornici i podebljati saldo na svome računu.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: