“Dukati” iz Širokog Brijega i “Ruže” iz Subotice dolaze na “Zlatni glas zlatne doline 2019.” u Kaptolu

Autor: DK

KAPTOL – Tek što je najavljeno da će ove godine na jubilarnom 45. Festivalu tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2019.“ 10. svibnja u Kaptolu nastupiti i izvođači iz susjednih država to se obistinilo.

Iako je natječaj za primanje novih pjesama za ovogodišnji festival otvoren do 20. ožujka već je pristigla pjesma „Ej tamburo“ u izvođenju  ansambla „Ruže“ iz Subotice, a prijavili su se za dolazak i članovi tamburaškog sastava „Dukati“ iz Širokog Brijega koji upravo ovih dana snimaju pjesmu u tonskom studiju „Multi music media“ vlasnika Branimira Jovanovca u Gradištu kraj Županje. Prema našim saznanjima oni će pjevati pjesmu požeškog šumara Branimira Mikića, koji je upravitelj Šumarije Sveti Rok, a do sada je napisao više pjesama koje su uglazbljene.

Do kraja natječaja očekuje se prispijeće više desetaka novih skladbi, a tijekom travnja pripremit će se i objaviti album sa novim skladbama.

Uz dolazak izvođača iz susjednih zemalja čelništvo festivala dogovara jače medijsko praćenje priredbe tako da je već sada sigurno da će snimku emitirati više od 15 televizija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Srbije.

Inače medijski pokrovitelji su i brojni drugi mediji među kojima je i portal pozega.eu.

Foto: FB Ruže Subotica

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: