Ducati ponovno nadmašio sam sebe: lani prodao 44,287 dvokotača

Autor: R.K.

sdfgertgČini se kako europski proizvođači dvokotača dobro žive. Tako barem sugeriraju izvješća o njihovim prodajnim brojkama u protekloj godini. Nakon BMW-a i KTM-a rekorde kada je prodaja u pitanju rušio je ponovno i Ducati koji je lani prodao skoro 45.000 motocikala. Ne samo da je brand iz Borgo Panigale lani prodao više dvokotača nego 2012. godine već je zaposlio i 83 nova djelatnika povećavši tako ukupni broj radnika na 1.281…

Ducati je još jednu godinu za redom uspio prodati više motocikala nego prije. Iako je on lani kupcima isporučio tek 185 dvokotača više no 2012. godine svaki prodani motocikl se bilježi pa je tako njegova prodaja lani ponovno bila rekordna gledamo li dosadašnje rezultate. Najviše prodanih dvokotača Ducati i dalje bilježi u Europi gdje je svoje vlasnike našlo 51% njih. Ostatak su s 25% preuzeli Azija i Južna Amerika dok je u Sjevernoj Americi završilo 24% motocikala.

Tekuća godina trebala bi također biti rekordna za Talijane i to zahvaljujući modelima Monster 1200 i 1199 Panigale Superleggera koji su rasprodani mjesecima u naprijed, a dodatni vjetar u leđa trebao bi biti i novi Diavel koji je otkriven početkom ovog mjeseca.

izvor: automoto portal

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića