Na državnu smotru ide zadruga Cucurbita iz OŠ Dragutina Lermana Brestovac

Autor: D.K.

POŽEGA- U požeškoj šetališnoj zoni u organizaciji Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac održana je 2. Županijska smotra učeničkih zadruga. Smotra je okupila osam zadruga iz osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije.

Na državnu smotru odlazi zadruga Cucurbita škole domaćina smotre, druga je učenička zadruga Lipa iz OŠ Lipik dok je treće mjesto osvojila učenička zadruga Neven OŠ Fra Kaje Adžića iz Pleternice.

prof. Maja Davidović, voditeljica učeničke zadruge Cucurbita u OŠ Dragutina Lermana i profesorica biologije

-Velika nam je čast što je ove godine sudjelovalo osam zadruga u odnosu na prošlu kada ih je bilo pet. Svi zadrugari imaju jedan zajednički cilj – pokazati kako učenici  usvojim malim zajednicama uče poduzetničke vještine, stječu radne navike  te brinući se o okolišu škole, razvijaju odgovornost za ono  što im je povjereno. Mi smo ponosni na našu zadrugu, jer i prošle godine smo bili pobjednici na smotri, a naš vrt proglašen je najljepšim vrtom kontinentalne Hrvatske u projektu Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom “Najljepši školski vrtovi” – rekla je Maja Davidović, profesorica biologije u OŠ Dragutina Lermana i voditeljica zadruge Cucurbita.

Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana

Mlade zadrugare i njihove mentore prigodnim riječima pozdravio je u ime požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i svoje ime Ferdinand Troha.

-Drago mi je da već osam učeničkih zadruga aktivno djeluje te su prisutni na ovoj smotri.Povjerenstvo je imalo puno posla i odgovoran zadatak, a  isto tako vjerujem da će ljestvica koju je visoko podigla OŠ Dragutina Lermana biti zadržana na toj visini te predstavljati poticaj i drugima. Požeško-slavonska županija i nadalje će podupirati vaš rad- rekao je Troha.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije