Državno natjecanje “Dani odjeće, obuće i kožne galanterije”: Sudjelovat će 53 učenika i 35 mentora iz deset škola

Autor: S.P./D.K.
POŽEGA – Obrtnička škola Požega, domaćin je Državnog natjecanja “Dani odjeće,  obuće i kožne galanterije 2017.” od 6.-8. travnja. Tema ovogodišnjeg  natjecanja je “Rubina.”
To je 20. natjecanje Dana odjeće i obuće te 10. natjecanje kožne galanterije. Na natjecanju se okupilo 53 učenika i 35 mentora iz deset škola diljem Hrvatske. 
Uz školu domaćina tu su Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Srednja strukovna škola Varaždin, Srednja strukovna škola Vinkovci, Obrtnička škola Split, Škola za modu i dizajn Zagreb, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Trgovačko tekstilna škola Rijeka, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar te Škola likovnih umjetnosti Split.
-Ono na što smo posebno ponosni, to je tema ovogodišnjeg natjecanja – rubina, neiscrpno vrelo inspiracije generacijama domaćeg življa koje je nosilo tu rubinu. To je tema našima mladima upravo kao vrelo nadahnuća rubina u mom ormaru. Nadam se kako ćemo imati priliku vidjeti kako naši mladi promatraju detalje rubine te koliko ih nadahnjuje za dizajn odjeće koju bi i sami rado nosili i proizvodili,” naglasila je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole Požega.

Natjecanje se odvija za zanimanja krojač, modni tehničar, dizajner odjeće, dizajner tekstila, modni stilist, galanterist i obućar, a discipline u kojima se učenici natječu su krojač, modna kolekcija krojača,modni tehničar, dizajn odjeće, kolekcija modnog dizajna, te dizajn obuće i kožne galanterije. 

U sklopu natjecanja održat će se i smotra radova, danas, 7. travnja u Glazbenoj školi Požega koja će biti otvorena za javnost od 17,30 sati.
Natjecatelje je na prigodnoj svečanosti otvaranja pozdravio u ime požeško-slavonskog župana njegov zamjenik Ferdinand Troha.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: