Državna potpora požeškom muzeju i kazalištu, te kutjevačkoj knjižnici

Autor: Jelenko Topić

Ministarstvo kulture i medija u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture sufinancirat će ove godine 211 programa u ukupnom iznosu od 37,35 milijuna kuna.

Ovim pozivom na koji je zaprimljeno 620 prijava obuhvaćene su djelatnosti izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, opremanja, nabave informatičke opreme, računalnih usluga i programa, digitalizacije i opremanja kino-prikazivačke infrastrukture, te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju.
Kroz ovo sufinanciranje Gradska knjižnica Kutjevo dobit će 300 tisuća kuna za opremanje, zatim Gradski muzej Požega stotinu tisuća za nabavku informatičke opreme za digitalizaciju muzejske građe, te Gradsko kazalište Požega  50 tisuća kuna za kupovinu rasvjetne opreme.
Ministarstvo kroz te djelatnosti osigurava namjenska sredstva za podršku razvoju kulturne infrastrukture i participacije u kulturnom životu navedenih sredina.

Recimo na kraju da su na osnovu ovog poziva odbijeni zahtjevi Glazbene škole Požega koja je predložila program pod nazivom Glazba nas nosi, zatim Grada Pleternice za uređenje rodne kuće dr. Andrije Štampara  u Drenovcu, požeškog Gradskog kazalište za kupovinu audio opreme, te Požeško-slavonske županije za obnovu Županijske palače i opremanje inskog podruma unutar te zgrade.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88