Država nije dozvolila da se Orljava pretvori u mali Uljanik, a dvije tvrtke ju žele preuzeti i nastaviti proizvodnju!

Autor: Jelenko Topić

Referirajući se na najnovija događanja u požeškom gospodarstvu ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat komentirao je situaciju oko požeške tvornice košulja Orljava koja je otišla je u stečaj. Orljava je u vlasništvu države. Horvat je poručio kako nije htio dozvoliti da se ta tvrtka pretvori u mali Uljanik.

-Kad dugovi nekoliko puta prerastu vrijednost firme država po službenoj dužnosti mora pokrenuti stečaj – kazao je Horvat što se i dogodilo. Zasada nije izvjesna budućnost ove tvrtke.

– Imamo dva pisma interesa, dva hrvatska društva za preuzimanje i nastavak proizvodnje u Orljavi. Radimo sve da se dogodi takvo strateško partnerstvo i da Orljava kao brend ne bude hrvatska povijest, te da za barem stotinjak od 170 radnika Orljave osiguramo normalnu budućnost – naglasio je ministar.

 Izvijestio je da od menadžmenta Orljave nisu uspjeli dobiti nikakav razvojni plan prema kojem bi vidjeli neki novi investicijski ciklus, te Orljavu stavili u tehnološku korelaciju s njezinim do jučer najvećim kupcem, njemačkom kompanijom Olimp.

-Orljava u ovom trenutku, uz jedno konkretno strateško partnerstvo s Olimpom ili nekim drugim subjektima, na ovakvom tržištu uz ovakvu organizaciju posla jednostavno nema nikakvu perspektivu – upozorio je Horvat, a prenijela Hina.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek