Drugo državno odličje proslavio sa brojnim prijateljima (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Po drugi puta u zadnjih 25 godina predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović dobio je državno odličje što je proslavio zajedno sa članovima Predsjedništva VZ županije, te brojnim prijateljima. Prvi puta ga je 1994. godine odlikovan predsjednik RH dr. Franjo Tuđman, a ove godine predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović uz 140. obljetnicu vatrogastva u našoj zemlji odlikovala ga je Redom hrvatskog trolista.

-Kroz dugi niz godina rada u vatrogastvu posebno sam ponosan na formiranje područnih vatrogasnih zajednica, očuvanje dobrovoljnosti, racionalizaciju sustava, suradnju sa Vladom  Tirola, te na naših 56 vatrogasnih društava u kojima djeluju i mlade kategorije- kazao je pozdravljajući uzvanike Petrović i zahvalio se na suradnji istakavši da je ovo odličje priznanje svim suradnicima u vatrogastvu. Pozvao je sve na zajedništvo i daljnji dobrovoljni rad.

-Gospodin Petrović je sve opravdao što mu je dato u zadatak, bio je na svim vatrogasnim funkcijama, a u idućem razdoblju postoji mogućnost da bude predsjednik na regionalnoj razini i potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice – kazao je u ime svih vatrogasaca Šimun Miletić, predsjednik DVD Požega.

Uputio je čestitke u ime svih postrojbi i društava ovog kraja, a to su još učinili Stjepan Marković, predsjednik DVD Jakšić  i Franjo Krenek (DVD Dobrovac). 

-Dobrovoljnost, suradnja sa Tirolom i rad s mladima ključni su za Petrovićev višedesetljetni doprinos ovdašnjem vatrogastvu- istakao je zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, a čestitku u ime požeških medija (portal pozega.eu, Kronika Požeško-slavonska i Dopisništvo Glasa Slavonije) uputio je Vladimir Protić, te se zahvalio na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji.

DSC_5839

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: