Drugi dan XVII. križnog puta okupio preko 1200 pješaka (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Jučer ujutro krenulo je preko 1200 pješaka hodočasnika iz Starog Petrovog Sela na drugi dio korizmenog hoda križnoga puta prema konačnom odredištu u Požegu na koji su krenuli dan prije iz župe Davor.

Hodočasničke staze drugoga dana bile su zahtjevnije i napornije jer se išlo šumskim i brdovitim predjelima što je predstavljao izazov svakom sudioniku na kojem nitko nije odustao.

Zalaskom zadnjih zraka sunca i spuštanjem mraka nedjeljnog dana hodočasnici su stigli na svoje konačno odredište, u Požegu, u katedralu sv. Terezije Avilske u kojoj je služeno svečano euharistijsko slavlje koje je prevodio požeški biskup msgr.dr. Antun Škovrčević  U zajedništvu sa svećenicima i đakonima koji su zajedno s  mladima sudjelovali na križnom putu.

U prepunoj katedrali biskup Škvorčević je zahvalio svima za odluku da sudjelovanjem na križnom putu čime su posvjedočili svoju pripadnost Isusu Kristu. U homiliji je pitao mlade da li im bilo lijepo na križnom putu, na što je dobio potvrdan odgovor. Nakon toga ih je biskup potaknuo da razmisle što je to zapravo bilo lijepo. Upozorio ih je kako su međusobno na putu dijelili mladenačku radost i blizinu, a još više bili otvoreni Božjoj blizini koja je u njihovim srcima ostvarila iskustvo lijepoga.

Nakon popričesne molitve mladi su predvođeni biskupom izmolili molitvu sv. Tereziji Avilskoj te uskliknuli geslom XVII. križnoga puta „Samo je Bog dostatan“. Na sve je na završetku misnog slavlja biskup zazvao Božji blagoslov nakon čega su se mladi zaputili svojim kućama duhom obogaćeni i snagom Duha svetog ojačani.

(Foto: Marko Krstanović)

no images were found

Više iz kategorije