Dragovoljci pripremaju projekt „Križni put branitelja“, te obilježavanje povijesnih događaja

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Na 2. izvještajnoj godišnjoj skupštini Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata grada Požege prihvaćena su izvješća o radu u protekloj godini, te donijet novi plan rada.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Dragovoljci i branitelji od srca sam vam zahvalan na vašem doprinosu domovini, grad Požega stoga nastoji prema svim braniteljskim udrugama biti pravedan dajući im potporu u radu, a radimo na iznalaženju prostora za vaše udruge za što je rješenje na vidiku na mjestu sadašnjeg vrtića Pod gradom – istakao je pozdravljajući sudionike skupštine gradonačelnik Požege Vedran Neferović. Pozdravne riječi uputili su još Tomo Vrhovac, predsjednik HVIDR-e grada Požege i gradski vijećnik Miro Rašić, koji je inače dragovoljac.

Miro Rašić, dragovoljac domovinskog rata i gradski vijećnik 

Josip Pavunčec, predsjednik UHDDR grada Požege

-Nizom aktivnosti pokazali smo našoj zajednici da su dragovoljci sposobni mnogo postići zajedništvom njegujući prave vrijednosti – kazao je u izvješću o radu predsjednik UHDDR Josip Pavunčec dodajući da u sklopu Koordinacije braniteljskih udruga sudjeluju u obilježavanju svih značajnih povijesnih događaja, te obljetnica stradanja branitelja, a organizirali su susret djece dragovoljaca sa djecom Raba uključujući uzvratni posjet, te niz sportskih natjecanja i sudjelovanja na obljetnicama u Svetoj Nedelji, Đakovu, Sv. Đurđu, Slavonskom Brod itd. Tajnik UHDDR Požege Tomica Galović govorio je o aktivnostima Predsjedništva ističući posebno potporu čelništva grada.

Planom rada  predviđa se provođenje projekta „Križni put branitelja“, obilježavanje obljetnica i događaja, te sportska natjecanja, a Miro Rašić je predložio šire uključivanje udruge u konkretne programa razvoja gospodarstva tako da se prijedlozi upućuju lokalnoj samoupravi i nadležnim institucijama.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije