Dragan Kapčević svojom pjesmom opjevao Ramu koja budi osjećaje i nostalgiju za kršnim zavičajem, a video spot snimio na znamenitostima toga kraja /VIDEO/

Autor: Jelenko Topić

Ovih dana na internetu se pojavila jedna zanimljiva nova pjesma koju pjeva Požežanin Dragan Kapčević, dugogodišnji glazbenik, koji je i predsjednik Ramske zajednice Požega, a dugi niz godina imao je glazbenu karijeru sa više ovdašnjih glazbenih sastava, te je pobjeđivao na festivalu „Zlatni glas zlatne doline“ u Kaptolu.

Pjesma nosi naziv „Gospe mila sačuvaj mi Ramu“, a za nju je tekst napisala Ruža Grubeša ( Nenić ), glazbu Dragan Kapčević i Mata Pavić, te aranžman Ivica Bumba.

Pjesma je u produkciji Ivice Bumbe studijski snimljena u studiju Takt u Požegi. Svirali su na harmonici Mata Pavić, prateći vokali su bili Sanela Kovačević i Ivica Bumba , gitare  Damir Suton, te bas gitara Ivica Bumba, koji je odradio miksanje i mastering navedene skladbe.

Za pjesmu je snimljen video spot koji je na Youtube postavljen 1. srpnja i već kima više od 3500 pregleda.

Spot je načinjen u režiji i montaži Damir Mišure sa portala www.rama-prozor.info

Snimljen je na povijesnim znamenitostima ramskog kraja tako da su obuhvaćene prirodne ljepote uključujući poznato jezero, zatim franjevački samostan na Šćitu i drugo, a sudjelovali  su tamošnji folkloraši i mališani u izvornim nošnjama.

Inače pjesma budi osjećaje i nostalgiju za starim krajem pa je sigurno da će naći svoj put do ljubitelja ove vrste glazbe.

Ideja za snimanje spota nastala je prije izvjesnog vremena, a pojedinosti gotovo utvrđene na Ramskom silu održanom u Jakšiću, održanom u siječnju ove godone koji fotogaleriju prenosimo:

Foto: Marko Krstanović [FGAL id=258481]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »