Dr. sc. Rahela Jurković nizom razgovora sa azilantima napisala vrijednu knjigu o njihovoj integraciji u hrvatsko društvo

Autor: Jelenko Topić

Pod nazivom Integracija azilanata u hrvatsko društvo objavljena je autorska knjiga požeške doktorice znanosti Rahele Jurković, koja živi i radi na relaciji Zagreb-Požega, a predstavljena je u Gradskoj knjižnici pod vodstvom prof. Dijane Klarić. Djelo koje je zapravo kulturno-antropološka studija na zanimljiv i popularan način pokazuje sustavno istraživanje autorice o statusu izbjeglica. Inače, dr. sc. Rahela Jurković poznata je u požeškoj javnosti po svome projektu o Grgurevu i tradicijskom vinogradarstvu požeškog kraja.

blank

-Autorica je kazivanja azilanata prikupljala kroz četiri godine istraživanja i susreta sa njima dajući naglasak na probleme s kojima se susreću dolaskom u njima nepoznate zemlje – kazala je predstavljajući knjigu dr. sc. Vesna Vlašić, ravnateljica Gimnazije u Požegi. Dodala je da je autorica prepoznala ovu svjetsku problematiku u sadašnjem vremenu i okolnostima.

-Migranti, azilanti i izbjeglice su stalno prisutni kroz povijest ponajprije zbog ratova, a autorica govori o aspektima njihovog života pokazujući na inspirativan način životne sudbine pojedinih ljudi – istakao je dr. sc. Žarko Španiček, pročelnik Konzervatorskog odjela Požega dodajući da knjiga obiluje činjenicama, dramatikom, ali i tragikom.

Zahvalivši se predstavljačima knjige Rahela Jurković je predstavila fotografije tijekom svog istraživačkog rada.

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek