Dr. med. Mirna Krajina-Andričević, kandidat Restart koalicije za 5. jedinicu traži obiteljske mirovine, majčinski dodatak, veće cenzuse i bolje zdravstvo

Autor: PROMO

Hrvatska stranka umirovljenika Požeško-slavonske županije predstavila je doktoricu medicine Mirnu Krajina-Andričević iz Vinkovaca koja je nezavisna kandidatkinja ispred te stranke pod rednim brojem 8 na listi broj 12. Restart koalicije za petu izbornu jedinicu.

Okupljene članove stranke pozdravio je predsjednik HSU Požeško-slavonske županije Ivan Delić ističući da je glas sa gospođu kardiologinju Mirnu Krajina-Andričević glas za HSU, te je pozvao članstvo i glasače, posebice umirovljeničku populaciju da podrže ovu kandidatkinju. Kroz svoj dugogodišnji liječnički rad postali su joj bliski problemi umirovljeničke populacije.

-Kroz kontakte s tom populacijom naših građana spoznala sam na kakve sve probleme nailaze u životu i često su puta ostavljeni sami da se s njima bore, a tih je problema puno, od dostupnosti zdravstvene zaštite do socijalne isključivosti – rekla je Krajina-Andričević.

Ključne odrednice njenog zalaganja u hrvatskom saboru bit će obiteljske mirovine pri čemu traži da se uvažava zajednička uplata doprinosa supružnika tako da bi drugi supružnik nakon smrti prvoga uz osobnu mirovinu dobivao i obiteljski dodatak od 50 posto mirovine bračnog druga. Pored toga zatražit će da nakon smrti bračnog druga onaj drugi ubuduće prima 80 posto  njegove mirovine, a ne 70 posto kako je to sada regulirano.

-Sustav zdravstvene zaštite ne funkcionira, umirovljenici moraju dobiti svoja prava što znači dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb – ističe ova liječnica, inače majka dvoje djece. Uz to zatražit će ugradnju dizala u stambene zgrade što je izuzetno bitno za osobe treće životne dobi.

-Cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje treba se usklađivati tri puta godišnje, a neizbježno je i pitanje ukidanja pretplate Hrvatske radio-televizije – nastavlja dr. sc. Mirna Krajina Andričević i dodaje da se zalaže za redovnu isplatu Božićnica i Uskrsnica umirovljenicima i da budu zagarantirane na istoj razini u cijeloj zemlji.

Još predlaže Majčinski dodatak po sustavu od šest mjeseci staža po djetetu za sve umirovljene majke.

Stoga su pozvali umirovljenike da zaokruže broj 8 na listi 12 Restart koalicije jer očekuju da oni pokažu snagu zajedništva radi bolje budućnosti svih.

Slogan im je „Izađi i promijeni!“

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88