Dovršena kriminalistička istraživanja, provale, ugrožavanje prometa, prometne nesreće….

Autor: DK

U ponedjeljak 13. studenoga 2020., policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Kutjeva gdje prebiva 68-godišnjak i pronašli sitno rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je 68-godišnjak početkom mjeseca studenoga prodao 24-godišnjaku sitno rezani duhan, a bez nadzornih markica Ministarstva RH. Protiv obojice slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom s područja Čaglina kojeg se sumnjiči da je u rujnu 2020. putem društvene mreže iznio komentar prilikom čega je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U petak 13. studenoga 2020. na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 74 komada streljiva, a koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Provaljeno u trgovinu i u ugostiteljski objekt

U razdoblju 13./14. studenoga 2020. u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostorije trgovine u vlasništvu trgovačkog društva iz Pakraca i otuđio novac i nekoliko motornih pila.

Nadalje, u razdoblju 14./15. studenoga 2020. u Požegi u Osječkoj ulici, provaljeno je u ugostiteljski objekt u vlasništvu 40-godišnjaka prilikom čega su otuđeni novac, prijenosno računalo i kamera.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Ugrožavali promet

U nedjelju 15. studenoga 2020. oko 3.10 sati u mjestu Jakšić u Osječkoj ulici, prilikom kontrole prometa zatečen je 28-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,66 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka. 24-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 18.50 sati u mjestu Dragović u prometu je zatečen 43-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 2,45 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije  te će biti priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Nešto kasnije, oko 21 sat u Pleternici u Ulici Ivana Šveara  prilikom kontrole prometa zatečen je 31-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, njemačkih nacionalnih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,33 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog. 

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Matice Hrvatske i dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u ulici Vjekoslava Babukića i u Kutjevu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.