Dostavna vozila prave zastoje na središnjem požeškom trgu – nitko ih ne upozorava i ne kažnjava, a vozači bjesne!

Autor: Jelenko Topić

Za samo petnaestak minuta na središnjem požeškom Trgu svetog Trojstva tijekom jednog dopodneva ovih dana nastale su priložene fotografije.

Teško je naći riječi obrazloženja i opravdanja za ovaj prometni kaos koji čine dostavna vozila mahom iz drugih gradova, no oni tjeraju ostala vozila na tom prostoru da ih čekaju i vozači bjesne, tako da zbog takvog stanja možemo očekivati i – fizičke obračune do kojih može doći kada neki vozač bude imao tanje živce ili bude „brz na obaraču“!

Vidljivo je da je dostavno vozilo riječkih registracijskih oznaka vozač jednostavno ostavio nasred ceste tj. u jednoj kolničkoj traci čime je zablokirao promet  lijevim dijelom kolnika, pa su ga vozači iza njega bili prisiljeni obilaziti s desne strane!

Ovo je ipak država u kojoj vozila prometuju desnom stranom, a obilaze i pretječu druga vozila lijevom što u nekim zemljama nije slučaj. Jer obilazak tako zaustavljenog vozila s njegove lijeve strane ipak može proći ali u Velikoj Britaniji!

Ništa bolja nije situacija ni sa drugim dostavnim vozilima koja se zaustave na prostoru gdje to nije dozvoljeno, a motori tih vozila često ostaju u radu tako da lijepo puštaju ispušne plinove po terasama okolnih kafića koje su pune ljudi!

Očigledan je nedostatak prometne kulture i nepoštivanje vremena u kojemu su predviđene dostavne radnje. Dakako o kontroli i kažnjavanju da ne govorimo jer da toga više ima bilo bi manje mogućnosti da se snime i objave u medijima ovakve fotografije.

Foto: Čitatelj

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot