Dosadašnji vinski kum Dražen Čakalić predao ključ kaptolačkih podruma novim kumovima Jozi Šošiću i Josipu Pranjiću /FOTO GALERIJA/

KAPTOL – Dvorana Vatrogasnog doma u Kaptolu bila je dobro popunjena na tradicionalnoj Martinjskoj zabavi Udruge vinogradara i vinara „Vino-kap“ iz ovog mjesta, a mošt je u mlado vino i ovom prigodom krstio po drevnim običajima kaptolačkog kraja jedini vinski kardinal u nas Vlado Bauer iz Požege dok su mu ministranti bili poznati pjevač tamburaških pjesama Boris Ćiro Gašparac Požeški i Željko Pejković.

Ovogodišnji kumovi na Krštenju mošta bili su Požežanin Jozo Šošić, vlasnik vinograda u kaptolačkom vinogorju  i Kaptolčanin Josip Pranjić kojima je dosadašnji vinski kum sa Martinja protekle godine Dražen Čakalić uručio ključ svih podruma toga kraja. Dva nova kuma obavezni su do Martinja 2017. godine redovito obilaziti ovdašnje podrume, kušati vina, pratiti zbivanja i to upisati u posebnu za tu namjenu priređenu bilježnicu, te podnijeti izvještaj o stanju podruma dogodine na Martinjskoj zabavi.

Pored toga predsjednik udruge „Vino-kap“ Ferdinand Novak uručio im je kumovnice u znak trajnog sjećanja i uspomene na svoje kumovanje na ovogodišnjem kaptolačkom Martinju.

Kroz cijelu večer nastupio je zabavni sastav Aurea band pod vodstvom Dragana Kapčevića, a nekoliko pjesama s njima su otpjevali Borić Ćiro Gašparac i vinski kardinal Bauer. Uz njihovu svirku i pjesmu dobre zabave bilo je napretek, te dosta plesa i igre u kolu, tako da je druženje sudionika priredbe potrajalo do ranih jutarnjih sati.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment