Dopunska nastava bila je ‘pun pogodak’ osim za učenike Poljoprivredno-prehrambene škole

Autor: V.M.

Obrtnička-škola-300x194POŽEGA – Počeli su popravni ispiti u požeškim srednjim školama. Termini održavanja su različiti no, najkasnije do 26.kolovoza znat će se svi rezultati. Većina ravnatelj zadovoljna je brojem učenika koji su loše ocjene uspjeli popraviti za vrijeme dopunske nastave.

Najmanje učenika za popravni ispit je ostalo u Katoličkoj gimnaziji – 5. Ispiti su počeli 20. kolovoza a završit će 25. Relativno malo učenika ostalo je za popravni i u Gimnaziji Požega, sedamnaest, a oni će na popravni 24. i 25. kolovoza. Svega desetak učenika Obrtničke škole upućeno je na popravne. – To je puno manje nego ranijih godina. Sve je to ‘sredio’ ministar i dopunska nastava. Bilo im je krivo što su drugi slobodni a oni moraju na nastavu, trudili su se i popravili ocjene – zadovoljna je ravnateljica Iva Šnajder. Na popravni ispit u Ekonomskoj školi upućena su 24 učenika a u Tehničkoj njih 25. – Kada se ima u vidu da imamo 29 odjeljenja a da 25 učenika ide na popravni, onda je to jako dobro. Ponovo uvođenje dopunske nastave je bio pun pogodak jer je dosta učenika tada uspjelo ispraviti lošu ocjenu – kazao je ravnatelj Tehničke škole Zoran Galić.

Nezadovoljstva nakon završetka dopunske nastave ima jedino u Poljoprivredno-prehrambenoj školi. Tamo je za popravne ispite, koji su počeli danas i potrajat će do 26. kolovoza, ostalo čak osamdesetak učenika. – Ovaj broj je veći nego što je ranijih godina bilo učenika na popravnom ispitu u jesenskom roku. Očito su neozbiljno shvatili dopunski rad i mogućnost da poprave ocjenu – prokomentirala je ravnateljica Marija Grgić.

Više iz kategorije