Dopirem do mladih i potičem na izražavanje ljubavi prema članovima svojih obitelji

Autor: Požega.EU

POŽEGA –  U sklopu projekta Vukovar, u  organizaciji Osnovne škole Antuna Kanižlića Požega, koji se već četvrtu godinu provodi, danas je u prostoru požeškog Veleučilišta održano predavanje “Mirotvorac” za učenike viših razreda svih požeških osnovnih škola. Predavanje je održao Marijan Gubina autor knjige “260 dana”, koji je kao desetogodišnji dječak  točno toliko dana sa  članovima svoje obitelji proveo kao zatočenik u srpskim logorima.

-Projekt Vukovar ima za cilj povećati znanje učenika o Domovinskom ratu te ih potaknuti na promišljanje o njegovim vrijednostima, a ovim predavanjem, uvjereni smo kako ćemo upravo taj cilj i postići – istakla je voditeljica projekta i učiteljica povijesti u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića Klaudija Gašpar.

Uz sjećanje na žrtvu Vukovara, program “Mirotvorac” ima još šire značenje, jer njegova namjera je  povećanje tolerancije, uvažavanje raznolikosti  i nenasilje.

-Roman “260 dana” u tom projektu samo je prigodan alat koji omogućuje lakšu provedbu mirotvornog plana. Živimo u vremenu u kojem vlada kriza vjere i morala, a imamo nasilnički stil života, samo je pitanje koliko nas je spremno to priznati i mijenjati. Iščitavajući četiri odlomka tog romana na jedinstven način osvrćem se baš na povećanje tolerancije, na nenasilje jer kao desetogodišnji dječak bio sam izložen najgorim oblicima nasilja. Upravo iz tog aspekta, osvrćući se na to razdoblje u kojem je desetogodišnje dijete proživjelo kalvariju, želim današnjoj djeci ukazati na vrlo značajne stvari – potaknuti mlade na razmišljanje  i na razvoj ljubavi – rekao je Marijan Gubina te je naglasio kako je nedostatak ljubavi jedan od osnovnih problema u društvu, nametnuto nam je da se stidimo pokazati osjećaje.

Gubina je izrazio veliko zadovoljstvo kad vidi da kroz predavanje uspije doprijeti do mladih i time ih potakne na izražavanje ljubavi prema članovima svojih obitelji.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot