Donirano vatrogasno vozilo značajno podiglo razinu opremljenosti (foto)

Autor: D.K.

POŽEGA – Austrijska Vlada pokrajine Tirol već se i do sada u velikom broju slučajeva pokazala na djelu što je ovih dana još jednom potvrdila doniravši Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Požega veoma vrijedno vatrogasno vozilo s opremom koje je specijalizirano za slučajeve i intervencije u akcidentnim situacijama. Požeški vatrogasci do sada nisu imali vozilo takve namjene tako da je sada razina opremljenosti podignuta za još jednu stepenicu na više.

Ovih su dana članovi DVD-a Požega iz Austrije dovezli specijalno vatrogasno vozilo marke “DAF” koje je prema planu i potrebama dodijelila Vlada pokrajine Tirol. Radi se o vozilu koje je prešlo svega 20 tisuća kilometara, proizvedeno 1992. godine.

Vrijednost vozila sa kompletnom opremom procjenjuje se na gotovo dva milijuna kuna koje ima svu potrebitu opremu, agregat, tri pumpe za ispumpavanja opasnih tvari, benzina, nafte, alkohola…., usisne dimovode, kompresore, bazen volumena za pet tisuća litara tekućine, posjeduje i razne upijače, aparat za pranje i ispiranje raznih podloga i još mnogo drugih tehničkih pomagala koja su potrebna kako bi se intervencija odradila na profesionalan i siguran način u specifičnim slučajevima sa opasnim tvarima.

Posve je jasno da se na licima članova DVD-a Požega moglo vidjeti veliko zadovoljstvo za koje je dobivanje ovakvog vozila ujedno i potvrda povjerenja od strane predstavnika Vlade pokrajine Tirol koji redovito dolaze u nadzor kako bi utvrdili kako se i na koji način oprema koju su donirali koristi, održava i kako se s njom postupa. Nova donacija potvrđuje da je ona zaslužna i da se može prema procjenama i potrebama očekivati još takvih sličnih pomoći koje su i najavljene, ne samo za DVD Požegu već i za druga društva na području Požeštine i Požeško-slavonske županije.

no images were found

 

Više iz kategorije