Domovini prisegnulo gotovo 500 ročnika i ročnica (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

blankPOŽEGA –Ovim činom pristupili se pobjedničkim oružanim snagama RH zbog čega budite ponosni jer je naša vojska u svojoj povijesti ispunila sve zadaće-istakao je čestitajući ročnicima 17. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju datu prisegu u Središtu za obuku Požega Zoran Piličić, izaslanik ministra obrane RH, te dodao da ih i nadalje u radu i obuci vode načela s kojima je stvorena domovina.
Prisegu je dalo 448 ročnika i 50 ročnica iz cijele zemlje koji su potpisali ugovor sa Ministarstvom obrane o dragovoljnom osposobljavanju, a dio njih nakon završene obuke imat će mogućnost za prijem u djelatnu vojnu službu.

blank-Prisegom ste se obavezali na vjernost domovi ni i profesionalno izvršavanje obaveza, obuka je izazov jer će neki od vas možda sudjelovati u međunarodnim operacijama potpore miru čime podižete ugled naših oružanih snaga i naše države-rekao je čestitajući ročnicima i ročnicama zamjenik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga general pukovnik Drago Matanović.

blank

Uz brojnu rodbinu i prijatelje mladih vojnika svečanom činu nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, generalni vikar vojnog ordinarijata Jakov Mamić, predstavnici državnih institucija i udruga proisteklih iz domovinskog rata, a u programu svečanosti sudjelovali su Orkestar oružanih snaga RH, te pripadnici povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ iz Požege.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj: