Dom zdravlja Požeško-slavonske županije nastavlja s ulaganjima kako bi se postigla još veća razina zdravstvene zaštite: U pakračku zdravstvenu stanicu uloženo više od milijun kuna

Autor: DK

Požeško-slavonski Dom zdravlja kao ustanova nastavlja s ulaganjima u gotovo svim zdravstvenim stanicama odnosno pripadajućim ambulantama, o čemu smo i pisali. Na red su došle i prostorije Doma zdravlja u Pakracu, odnosno tamošnje ambulate koje su, u sklopu projekta „Dom zdravlja – centar zdravlja“, uređene i preuređene prvenstveno s ciljem podizanja zdravstvene zaštite pacijenata.

blankNovouređene prostorije obišao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević u pratnji ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijana Višatickog gdje su ih dočekali zdravstveni djelatnici koji rade u toj ustanovi vidno raspoloženi i zadovoljni jer su dobili primjereniji prostor u kojem rade i u nekim ambulantama potrebitu opremu i instrumente.

Za istači je da je obavljena rekonstrukciju podova, prozora i sanitarnih čvorova, te nabavljena i računalna oprema za ordinacije. Vrijedna oprema uložena je i u ordinaciju dentalne medicine – digitalni panoramski rendgen (ortopan).

blank-U ovoj fazi uređenja ovdje u ovoj zgradi uloženo je više od milijun kuna. Najveći dio financijskih sredstava došao je iz projekta „Dom zdravlja – centar zdravlja“. U sklopu infrastrukturnih radova mijenjali smo vanjsku stolariju te postavili nove medicinske podove, a počela je pristizati i medicinska oprema. Posebno bih izdvojio nabavku digitalnog panoramskog rendgena – ortopana iliti ortopantomograma, vrijednog 248.750,00 kuna, koji će služiti za svrhe dijagnostičkih metoda u stomatologiji, odnosno temeljne radiološke snimke bez koje se neće započinjati stomatološki terapijski postupci te ulaganje u novu ordinaciju dentalne medicine u vrijednosti većoj od 30 tisuća kuna, kao i u druge ordinacije, poput ginekološke, pedijatrijske te obiteljske medicine – rekao je Marija Višaticki, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije naglašavajući kako su ulaganja prvenstveno zbog potrebe podizanja razine zdravstvene zaštite.

-Želimo da ovaj kraj naše županije, kao i žitelji svih onih mjesta koja gravitiraju prema zdravstvenoj stanici u Pakracu imaju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu koja im se trenutno može osigurati. Upravo zato sva sredstva koja su uložena u tu svrhu svojevrstan kompozit sredstava Europske unije, lokalne samouprave, grada Pakraca, Doma zdravlja i Požeško-slavonske županije kao osnivača zdravstvene ustanove – dodao je Višaticki.

blankRazloga za zadovoljstvo ima i požeško-slavonski župan koji se uvjerio u uređenje zgrade i opremljenost ordinacija koji je naglasio kako se nastavlja voditi briga i skrb, kako za pacijente, žitelje Požeško-slavonske županije, tako i za osoblje koje radi u Domu zdravlja s ciljem dobivanja bolje i kvalitetnije opreme te primjerenijeg i uređenijeg prostora koji je ujedno i energetski učinkovit.

-U proteklih devet mjeseci ovdje je uloženo više od milijun i sto tisuća kuna. Obnovljena je infrastruktura, nabavljen je novi namještaj, i novi uređaj – ortopan namijenjen stomatološkoj ordinaciji, a uloženo je i u ostale ordinacije. Sve ono što je obećano, a odnosi se na to da ćemo ovaj Dom zdravlja podići na razinu primjerenosti i kvalitete, se ispunjava. Vrijeme koje je pred nama iskoristit ćemo za nabavu novih sredstava i uređaja, a obnovit ćemo i vozni park s novim vozilima rekao je župan Tomašević.

blankBila je prigoda i javno se zahvaliti županu Tomaševiću ravnatelju Doma zdravlja Marijanu Višatickom na iznad svega profesionalnom vođenju zdravstvene ustanove kojoj je na čelu kao i pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević na suradnji u planovima nabave sredstava i uređaja,

Župan Tomašević je napomenuo kako se ovdje nalazi spoj tri županije Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke gdje gravitira gotovo 80 do 90 tisuća stanovnika i upravo zbog toga nije dopušteno da se pakračka bolnica ugasi već joj je vraćena pravna osobnost,

Vidno zadovoljna gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević je istaknula da su ulaganja iznimno bitna zbog same važnosti primarne zdravstvene zaštite, ne samo Pakračana, nego i Lipičana, kao i mještana okolnih naselja.

-Zahvaljujem se ravnatelju Doma zdravlja Marijanu Višatickom na izvrsnoj suradnji, kao i županu Tomaševiću na potpori i ulaganju u institucije koje se brinu o našim sugrađanima – dodala je gradonačelnica Anamarija Blažević.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Komentiraj:

blank