Dom za starije osobe Ljeskovica posjetio resorni ministar Josip Aladrović te najavio infrastrukturna i druga ulaganja

Autor: D.K.

Jednu od najstarijih ustanova u Republici Hrvatskoj, Dom za starije osobe Ljeskovica, na području općine Čaglin, koji osigurava zdravstveno i psihosocijalno zbrinjavanje psihički bolesnih odraslih osoba, posjetio je resorni ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i njegov glavni savjetnik Luka Ćirko koje su dočekali i dobrodošlicu poželjeli ravnateljica Rada Matoš i načelnik općine Dlibor Bardač.

-Ova ustanova u kojoj se nalazimo skrbi za gotovo 300 korisnika i zapošljava više od stotinu djelatnika. Mogu najaviti da planiramo određena infrastrukturna ulaganja u ovu ustanovu koja to zaslužuje i ima određene potrebe. U tom smjeru smo već počeli raditi kako bi se poboljšala kvaliteta života i boravka ali i smještajni kapacitet. Imamo izuzetno dobru suradnju s ravnateljicom koja sa svim svojim djelatnicima skrbi o velikom broju korisnika. Broj korisnika i zaposlenih sigurno utječe i na ovaj kraj gdje je Doma za starije osobe smješten, područje općine Čaglin i Požeško-slavonsku županiju – rekao je ministar Aladrović naglašavajući kako se u domu nalaze korisnici s područja triju slavonskih županija ali i drugih mjesta RH.

-Tijekom posjeta na radnom sastanku ćemo sagledati sve potrebe, od kadrovskih do onih investicijskih kako bi se osnažili potrebiti kapaciteti za smještaj korisnika. U svakom slučaju očekujemo još veću kvalitetu i poboljšanje smještaja za što će se pobrinuti naše ministarstvo- dodao je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Zadovoljstvom posjete prvog čovjeka resornog ministarstva nije skrivala Rada Matoš ravnateljica Doma za starije osobe Ljeskovica.

-Najviše nas raduje najava ulaganja u našu ustanovu koja datira iz 1935. godine. Kao što i sami vidite potreban su ulaganja kako bismo postigli kvalitetu smještaja – rekla je ravnateljica Matoš.

Najavom proširenja kapaciteta i zapošljavanje novih djelatnika više je nego zadovoljan općinski načelnik Čaglina Dalibor Bardač koji je naglasio kako je upravo ustanova, Dom za starije osobe Ljeskovica najveći poslodavac na području općine Čaglin.

-Stojimo na raspolaganju za sudjelovanje u svim projektima koji se tiču ove ustanove i pomoći ćemo u našim proračunskom mogućnostima. Nama je u interesu da se ova ustanova širi, da povećava smještajne kapacitete – rekao je načelnik Bardač zahvaljujući ministru Aladroviću na posjeti i najavljenoj pomoći kako bi se postigla što veća dimenzija u poslovanju ustanove.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88