Dokumentarac požeškog autora Dalibora Platenika prikazuje se ovog četvrtka u ART kinu

Autor: D.K.

GFR Film video udruga Požega nastavlja ovog tjedna svojim  190. po redu programom u ART kinu i to u 27. godini djelovanja.

U četvrtak 16. siječnja u 20 sati bit će prikazan zanimljiv dokumentarni  film „Čovjek  i drvo“ za kojega je sve odradio tj.

režiju, scenarij i  montažu Požežanin Dalibor Platenik. On je bio dugogodišnji snimatelj Hrvatske televizije iz požeškog kraja, a zadnjih dvadesetak godina živi u Zagrebu i radi kao slobodni snimatelj što podrazumijeva obavljanje tog posla kako za domaće tako i za strane televizijske kuće. Vlasnik je obrta “Eureka video” u Zagrebu koja se bavi poslovima snimanja i produkcije.

Glazba su skladali Sven Pavlović i  Igor Milovčić, a ovaj dokumentarni film domaće proizvodnje traje  43 minute.

Nešto o sadržaju navedenog uratka. Vladimir Dimić Joda živi u centru Zagreba, a dane provodi družeći se s drvećem. Prije više od 30 godina počeo je anonimno saditi stabla i do  sada ih je posadio oko 600. S njima razgovara, zalijeva ih i čuva, vraćajući tako svoj dug majci Zemlji.

Film je premijerno prikazan na Subversive Film festivalu prošle godine u Zagrebu.

ART kino je smješteno u ulici Grgin dol 20(prizemlje hotela „Grgin dol“), projekcija je u četvrtak 16. ovog  mjeseca u 20 sati, a ulaz na projekciju je slobodan.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek