Dogradnja lovačke kuće u godini jubileja (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

DSC_9527KUTJEVO  – Lovačko društvo „Slavonac“ iz Kutjeva protekle godine izvršilo je sve svoje obveze prema planu rada uključujući obilježavanje sv. Huberta, organizaciju natjecanja u gađanju glinenih golubova „Kup grada Kutjeva“, a ubuduće trebamo više raditi na poboljšanju međuljudskih odnosa unutar društva, te lovne etike –istakao je na godišnjoj izvještajnoj skupštini tog društva njegov predsjednik  mr. Branko Mihalj, te pohvalio rad dopredsjednika, lovnika, tajnika, blagajnika i građevinske  komisije na čelu sa Hrvojem Sontakijem-Cecom. Dodao je da su na lovačkoj kući izgradili nadstrešnicu, sanitarni čvor i prateći sadržaje što će dovršiti do kraja ove godine kada „Slavonac“ slavi 80 godina osnivanja i plodnog rada. Za te radove lovci“Slavonca“uz redovnu članarinu odvajaju dodatno vlastiti novac.

-Nizom radnih akcija uz poslove na uređenju lovačke kuće gradili smo i održavali lovno-gospodarske objekte, te prihranjiivali divljač u lovištima- kazao je lovnik Ivica Pospišil. Sagrađene su nove čeke i hranilice i to Veseljko Marković na lokaciji Javornik,Alan Gadžić na Remetskoj i Ivica Pospišil na području zvanom Tavan, a Mirko Marijanović je sagradio hranilicu za visoku divljač pokraj sela Bjeliševac. Za divljač su pripremili oko 15 tona kukuruza, oko tri tone repe i šest tona jabuka.

Uz uređenje lovačke kuću za potrebe lovnog turizma novim planom rada predviđa se nadalje izgradnja i održavanje lovno-gospodarskih objekata, obnova fonda fazanske divljači, uređenje bunara i drugo.

Izabran je novi Nadzorni odbor kojemu je na čelu Ivan Perak, te prihvaćena sva izvješća,a voditelj lovno-gospodarske osnove Tomislav Crnjac je istakao da krajem godine ističe ugovor o zakupu zajedničkog lovišta za koje očekuju nastavak zakupa, pa slijedi izrada osnove za njega.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije