Dogodine puno više sudionika i sadržaja: Konjogojci udruge „Valis Aurea“ i Etno kuća Bello zadovoljni prvom priredbom u Zarilcu /FOTO/

Autor: DK

Organizatori krajem travnja održane manifestacije „Zlatni kas Zlatne doline“ kod ribnjaka u Zarilcu kada su se natjecale jahačice na konjima okupili su se u Etno kući Bello u Pleternici kako bi analizirali provedeno. Izrazili su zadovoljstvo učinjenim. To se prije svega odnosi na konjogojsku udrugu „Valia Aurea“ čiji je tu bio tajnik Igor Delvechio, te Etno kuću Bello vlasnika Antuna Bella, nositelja svih aktivnosti manifestacije.

Ovdje je na okupu bio dio ljudi iz udruge, te medija koji su tu manifestaciju najavljivali i pratili, kao i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Požege koje je Antun Bello član.

Prije svega pojedinci su dali svoj doprinos što je rezultiralo dobroj organizaciji i samom održavanju natjecanja. Najavljena je dogodine još veće i zanimljivija priredba i to međunarodnog karaktera.

Gost na analizi bio je i poznati konjogojac i tamburaš Dražen Madžarević iz Rešetara koji je organizator konjičkih priredbi u novogradiškom kraju. Izostao je Petar Veletić zbog ranije preuzetih obaveza koji je u samoj organizaciji također dao svoj veliki doprinos.

blank

Od svih koji su sudjelovali u organizaciji i održavanju manifestacije očekuje se daljnja potpora kako bi natjecanje 2020. godine bilo još masovnije uz uključivanje sudionika iz više županija, te inozemstva, a očekuje se i mnogo više gledatelja zbog atraktivnosti jahačica i konja. U tom smislu se očekuje i potpora od predsjednika Gradskog vijeća grada Kutjeva Ivice Ribičića koji je također podržao manifestaciju na različite načine.

blank

– Namjera je da ovo preraste u međunarodno natjecanje, a već smo to dogovarali sa jahačicama iz Slovenije i Mađarske. Ovdje u Etno kući Bello naučilo je jahati šest jahačica i dva jahača – kaže ponosno Antun Bello i dodaje da sa gradom Pleternicom žele organizirati uz Devetnice hodočašće iz okolnih mjesta na konjima počevši od Orahovice, Broda i više mjesta u Požeško-slavonskoj županiji.

blank

I ovo okupljanje proteklo je u ugodnoj i veseloj atmosferi, a dvadesetak sudionika kušalo je brojne specijalitete Etno kuće Bello sa roštilja i ispod peke za što se potrudio poznati gurman majstor Gale.

Foto: D. Mirković [FGAL id=256058]

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića