Dođite ovog vikenda u Jakšić: Očekuju vas fišijada, nastupi KUD-ova i Štefov koncert

Autor: DK

JAKŠIĆ – Tradicionalna manifestacija “Pjesmom u jesen” održat će se od 9. do 11. rujna u Jakšiću. Ove se godine održava 15 puta, a novina je prva Jakšićka fišijada koju organiziraju HKUD “Slavonija” Jakšić i Šprtsko ribolovno društvo “Slavonac” Jakšić.

Već sada se za titulu najboljeg kuhara fiša prijavilo 18 ekipa. – Fišijada će se održati u petak, 9. rujna na školskom igralištu. Početak je u 16 sati, a prijave natjecatelja zaprimaju se do 15 sati. Za vrijeme trajanja fišijade vatrogasci će prezentirati svoj rad. U 18,30 je proglašenje pobjednika nakon čega će posjetitelje zabavljati TS Srce bećarsko. Sav pripremljeni fiš bit će ponuđen na prodaju – rekao nam je Dario Pažin, predsjednik HKUD-a “Slavonija” Jakšić.

U subotu je na programu nastup 11 kulturno-umjetničkih društava iz različitih dijelova Hrvatske. Program počinje u 15 sati mimohodom ispred općinske vijećnice nakon čega će od 16 sati pjesme i plesove svoga kraja KUD-ovi predstaviti na pozornici na školskom igralištu.

– Uz društva iz Hrvatske, dolaze nam ove godine i članovi KUD-a “Hrvatski dom” iz Sremske Mitrovice. U povorci će sudjelovati i članovi konjogojstvenih udruga “Vallis Aurea” iz Požege i Pleternice dok će koncert po završetku smotre održati Stjepan Jeršek Štef. Kada je gostovao u Jakšiću na humanitarnom koncertu koji smo organizirali za djevojčicu Korinu, izrazio je želju da nastupa na našoj smotri. Sretni smo zbog toga i vjerujemo da će se svi posjetitelji dobro provesti na njegovom koncertu – dodao je Pažin.

Nedjelja je rezervirana za smotru dječjih KUD-ova, Nastupit će ih 11, a program će se kao i prethodna dva dana održati od 16 sati na školskom igralištu.

– Jakšić doista ima sve preduvjete za organiziranje jedne ovakve manifestacije. Uz pomoć Općine i Požeško-slavonske županije tu su i brojni sponzori te prije svega OPG-i i vrijedni Jakšićani koji su spremni pomoći i uključiti se u organizaciju. Zahvaljujući njima ove godine odlazimo u listopadu na sedmodnevnu turneju u Francusku. Bez njih doista tako što ne bismo uspjeli realizirati – kaže na kraju Pažin pozivajući svoje sumještane da se uključe u smotru folklora ukrašavanjem prozora na svojim kućama te da se u što većem broju odazovu na ovu već tradicionalnu manifestaciju u svom mjestu.

https://www.youtube.com/watch?v=EoDKQsTegJA

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »