Dodijeljene nagrade i predstavljeni najuspješniji radovi na temu borbe protiv ovisnosti /FOTO/

Autor: S.P.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško- slavonska županija (Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su devetu godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Danas su dodijeljene nagrade za najuspješnije radove.

Pred učenike je postavljen zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete/alkohol/kocka/droga/ovisnost o internetu čine ljudima?. Navedenim natječajem učenicima se dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti te da pokažu znanje i svoj stav o tome, a natječaj je bio otvoren od 16. prosinca 2020. do 23. travnja 2021. godine.bio otvoren od 15. studenoga do 15. prosinca 2020. godine.

Odazvalo se 93 učenika i 14 škola s područja županije – Ekonomska škola u Požegi, Glazbena škola u Požegi, OŠ Braće Radića u Pakracu, OŠ Mladost Jakšić, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ Lipik, OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ I.G. Kovačića Velika, Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi, Katolička osnovna škola u Požegi, OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici i OŠ Vilima Korajca Kaptol. Stručno povjerenstvo odabralo je najbolje individualne i grupne radove. Učenici su nagrađeni po kategorijama i rang listi za individualne i grupne radove. Nagrade su novčani poklon bonovi , a sve škole čiji su učenici osvojili nagrade dobile su iznos od 1000 kuna.

Prisutne su prigodnim riječima pozdravio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Na natječaj je pristigao veliki broj kvalitetnih radova. Osim nagrađenih i svi drugi radovi koji su stigli bit će javno izloženi u jednoj od srednjih škola na području naše županije u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca kada se obilježava Mjesec ovisnosti,” rekao je ravnatelj Matijević.

“Pitanje ovisnosti je pitanje zdravlja cijele nacije. Drago mi je da se Požeško-slavonska županije sa Zavodom za javno zdravstvo uključila u ovu akciju. Naravno da nas odrasle itekako zanima promišljanje ovisnosti iz percepcije djece i mladih. Nadam se da će vaša promišljanja i sve ovo što činite ići u smjeru daljnje edukacije kako bi uspješno sprječavali bilo koje oblike ovisnosti u našem društvu i kako bi imali zdravo društvo u cjelini ali i kako bi vi mladi izrastali u zdrave, odgovorne i uspješne ljude koji će dalje raditi na razvoju županije,” rekla je županica Jozić koja je uručila nagrade učenicima i mentorima.

Sredstva za učeničke nagrade osigurao je Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novac za škole.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88