Dočeci Nove godine na čekanju – hoće li ih uopće biti?

Autor: Jelenko Topić

Prije pogoršanja situacije s koronom dogovoreno je načelno više nastupa tamburaških sastava i glazbenih grupa za novogodišnji doček u više objekata na području Požeštine. Prema našim saznanjima riječ je o ugostiteljskim objektima i svečanim dvoranama u Požegi, Donjim Emovcima, Zagrađu i još nekim  mjestima. Kako smo neslužbeno saznali neki od njih su načelno dogovorili izvođače za najluđu noć u godini, te uzimali rezervacije i to bez ikakvog avansnog plaćanja. No, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i mjera jasno je da od tih nastupa na dočecima ne može biti ništa.

Nije izvjesno da će biti organiziranih dočeka i na otvorenom tj. na gradskim trgovima. To će, naravno, ovisiti o situaciji s koronavirusom i mjerama o dopuštenom broju ljudi na okupljanju. Teško je prognozirati što će se i hoće li se uopće dogoditi.

Sadašnje prilično rigorozne mjere su na snazi do 21. prosinca. Ako se dogodi njihovo ukidanje, a to je teško očekivati, ni tada situacija neće biti tako dobra da će se moći raditi neki veći skupovi čak ni na otvorenom prostoru.

U slučaju da se ipak dogodi da se dočeci mogu priređivati postavlja se pitanje tko može u tako kratkom roku sve organizirati za tu svečanu noć, te provesti promidžbu i rasprodati ulaznice da postigne računicu za tako obiman i zahtjevan posao.

Shodno tome svaki naš čovjek u sadašnjem trenutku teško može predvidjeti kuda u toj noći. Zbog toga će očigledno prevladati provod u vlastitom domu i u krugu bliskih rođaka i prijatelja. Zabave i veselja radi to znači korištenje glazbene linija sa pjesmama iz Youtube-a ili u najboljem slučaju malom sviračkom sastavu sa tri-četiri čovjeka koji bi uživo svirali i to bez pojačala i struje. Sve drugo je upitno i neizvjesno.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88