Dobre vijesti za kulturu: Požeškoj knjižnici odobreno 2 milijuna kuna za dovršetak novog dijela zgrade /FOTO/

Autor: D.K.

ZAGREB / POŽEGA – Požeškoj Gradskoj knjižnici i čitaonici, čiji završetak Požežani željno iščekuju, smiješi se izdašnija financijska pomoć. Riječ je o dva milijuna kuna odobrenih kroz Program javnih potreba u kulturi. Prema svemu sudeći Ministarstvo kulture prepoznalo je potrebu i prihvatilo financiranje programa koje je prijavio Ured za EU integracije grada Požege.

Duži niz godina radi se na izgradnji i uređenju zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Požega za što, čini se, novca nikad dosta. Teško je predvidjeti hoće li biti dostatna odobrena sredstva od dva milijuna kuna kako bi se priveli svi radovi prema projektu i potrebama. U svakom slučaju novi dio zgrade, koji je uklopljen u padine Staroga grada, trebao bi predstavljati centralno mjesto kulturnog susreta, mjesto okupljanja i čitanja.

Po završetku radova na novom dijelu trebalo bi se krenuti s radovima na rekonstrukciji stare zgrade knjižnice kako bi se sačuvala njezina povijesna vrijednost i napravio prikladan spoj prošlosti i sadašnjosti.

Uz sredstva koja su odobrena kroz Program javnih potreba u kulturi Ministarstvo kulture odobrilo je 100 tisuća kuna Gradskoj glazbi Trenkovi panduri, Požega za adaptaciju prostora te Gradskom muzeju Požega 30 tisuća kuna za nabavu opreme.

 

Više iz kategorije