Dobili 13 tisuća, a uložili vlastitih sredstava još toliko kako bi igralište dobilo pravi sjaj (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

GRABARJE – Malo mjesto Grabarje u kutjevačkom kraju može biti primjer drugima u mnogo čemu, a prvenstveno po složnosti, od onih najmanjih do najstarijih generacija. Samozatajni, bez hvalisanja ali radišni i vrijedni u čemu ih prati, u svim njihovim aktivnostima njihov gradonačelnik Josip Budimir. Prilog tomu ide i jučerašnja “završna” akcija uređenja dječjeg igrališta koje je dodatnim radom i naporom dobilo još ljepši sjaj. Preostaje im još samo urediti igralište za mali nogomet što je i obećao gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir naglasivši kako su za to sredstva predviđena u ovogodišnjem proračunu, a radovi su već jednim dijelom i započeli.

Uz pomoć Zaklade “Slagalica” dobili su 13 tisuća kuna na koji je natječaj aplicirala kutjevačka matična Osnovna škola Zdenka Turkovića na čelu sa ravnateljem  Miljenkom Crnjcem.

Miljenko Crnjac, ravnatelj kutjevačke osnovne škole

-Inicijativa je bila Sandre Polić iz Grabarja, a naša je škola preuzela da bude nositelj ovog projekta. Prijavili smo se na natječaj i prošli. Kompletne radove odradili su Grabarčani dobrovoljnim radom koji su uz rad uložili i još puno vlastitih sredstava koji iznos sigurno premašuje onaj koji smo dobili. Složno su uz odrasle radili na uređenju ovog igrališta kako učenici viših tako i nižih razreda načelu sa predsjednikom Mjesnog odbora Grabarje Zdravkom Matijevićem. Zemljište je dao grad Kutjevo, a u planu nam je da uz pomoć grada idemo dalje sa ovakvim projektima i uvjeren sam da ćemo uspjeti u tome na radost djece u ovim krajevima – rekao je Miljenko Crnjac, ravnatelj kutjevačke osnovne škole.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

Zadovoljstvo učinjenim nije skrivao zadovoljstvo niti gradonačelnik Kutjeva koji je došao pozdraviti sve vrijedne ljude i djecu u grabaračkom kraju koji su doista zasukali rukave i bili vrijedni.

-Presretan sam što se izrealizirala jedna ovakva ideja na inicijativu Sandre Polić, grad je donirao zemljište, a škola je bila nositelj ovog projekta. U sve ovo su bili uključeni svi Grabarčani i udruge koje djeluju u tom mjestu, od vatrogasaca do KUD-ovaca i drugi. Predivno je vidjeti ovoliko djece na jednom mjestu kojima smo omogućili da imaju mjesto gdje se mogu okupljati i igrati. Kao grad se obvezujemo da ćemo širiti izgradnju ovakvih objekata što do sada nismo bili u mogućnosti. Malo po malo u tom pravcu ćemo krenuti i ići, a moja je ideja da u svakom mjestu izgradimo dječje igralište u što sam uvjeren da ću uspjeti i to ostvariti – naglasio je Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva.

Izgradnju Dječjeg igrališta u Tominovcu koje je tamošnjoj djeci na radost financirao je grad Kutjevo, a još je jedno u u pripremi u samom gradu da se izgradi o čemu se razgovaralo i što je najavljeno na sjednici Gradskog vijeća.

/Foto: D.Mirković /

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: