Do sredine veljače biti će poznati HDZ-ovi kandidati za župane, gradonačelnike i načelnike općina

Autor: D.K.

ZAGREB / POŽEGA – Uz druge aktualne teme na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a raspravljalo se o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji i o onome što mnoge zanima, o predstojećim lokalnim izborima.

Kako se navodi u priopćenju središnjice HDZ-a, razmatrana je trenutna situacija, osobito na razini županija uključujući gradove i općine.

Izrazili smo ambiciju da u svibnju HDZ ostvari još bolji rezultat nego na prošlim izborima – sada imamo 11 županija. Očekujemo važne iskorake u gradovima, kao i kvalitetne rezultate u općinama – koje su tradicionalno one razine vlasti na kojima HDZ ostvaruje izvrsne uspjehe. Dogovorili smo se da sve stranačke organizacije u sljedeća četiri tjedna održe konzultacije na razini županijskih odbora i predlože vodstvu stranke kandidatkinje i kandidate te da se, ako postoji dilema, konzultiramo. Tako ćemo sredinom veljače imati kompletirane liste kandidatkinja i kandidata HDZ-a za sve župane i za sve ključne gradove. Danas nije bilo zasebnih rasprava o pojedinim jedinicama lokalne i regionalne samouprave – stoji u priopćenju koje je objavljeno na stranicama HDZ-a.

Biti će vrlo zanimljivo pratiti rasplet pojedinih situacija kao i to hoće li biti potrebe za određenim konzultacijama sa središnjicom ako se neki od kandidata za gradonačelnike i načelnike ne budu mogli dogovoriti na razini Županijske organizacije. S obzirom na  politička previranja unutar HDZ-a Požeško-slavonske županije te unutar samog gradskog HDZ-a, vrlo je izvjesno da će središnjica u Požeštini imati pune ruke posla…..ili će lokalni HDZ konačno konsolidirati redove, staviti privatne sukobe i vlastite ambicije po strani i na predstojeće izbore izići jedinstveni jer samo tako mogu ostvariti isti ili još bolji rezultat. Ne bi bilo prvi put da HDZ se nakon krize izdigne poput feniksa, a ruku na srce nije to jedina stranka koja prolazi svoju katarzu. Ruže ne cvjetaju ni u SDP-u koji je poprilično razjedinjen, a situacija u nekad najjačjoj slavonskoj stranci HDSSB-u je sve samo ne dobra.

Ako HDZ iziđe s kandidatima u veljači, to je već veliki pomak nabolje. Jer, prisjetimo se da su svojevremeno imena kandidata znali objaviti koji dan pred službeni početak kampanje.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: