Do početka nove školske godine završit će radovi na energetskoj obnovi zgrade matične Osnovne škole „Mladost“ Jakšić – vrijednost radova više od pet milijuna kuna

Autor: D.K.

Energetska obnova u tijeku je i na zgradi matične Osnovne škole „Mladost“ Jakšić. Izvođač radova je L projekt d.o.o. Ukupna vrijednost je nešto više od pet milijuna kuna. Europska sredstva iznose 2.9 milijuna kuna, od čega Požeško-slavonska županija sufinancira 150 tisuća kuna. Razdoblje provedbe projekta je svibanj 2017. godine do studenog 2020. godine. Projekt se sufinancira i iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

-U ovom projektu mi uređujemo energetsku ovojnicu matične škole i dvorane, dakle stavlja se vuna debljine 15 cm, spuštamo stropove u svim učionicama i stavljaju se nova rasvjetna tijela, nove elektroinstalacije i novi radijatori. Također će biti postavljen sustav koji je prvi tog tipa u našoj županiji, sustav hlađenja odnosno ventilacije i klimatizacije. Nakon toga naša škola će imati uvjete koje nema niti jedna škola, s obzirom na to da smo obnovili svih pet područnih škola, završetak obnove matične škole dovest će tome da su sve naše zgrade energetski obnovljene. Prošle godine smo uveli jednosmjenski rad i produženi boravak koji financira općina Jakšić. Osim ovog projekta koji sufinancira Požeško-slavonska županija, također financira i ostale radove, a to je promjena parketa, stavljanje nadbetona, sve to uz novi namještaj koji je nabavljen prije dvije godine i pametne ploče koje ima skoro svaka učionica. Zahvaljujem se Požeško-slavonskoj županiji i županu Tomaševiću koji nas prate i sufinanciraju već šestu zgradu. Sve drugo ostaje na nama djelatnicima škole da pratimo taj nivo i omogućimo učenicima najbolje uvjete obrazovanja naglasio je ravnatelj Boško Obradović.

Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević dodao je da je prošle godine uveden dnevni boravak kako bi se izbjegao premještaj učenika u druge gradove te kako bi se djeci i roditeljima omogućili dobri životni uvjeti. Vrijednost je 120 tisuća kuna te općina također planira financirati nabavku radnih bilježnica za iduću školsku godinu.

Župan  Alojz Tomašević izrazio je ponos što će završetkom radova na Osnovnoj školi Mladost, na području općine Jakšić biti energetski obnovljene sve škole. Također je dodao da  je u tijeku energetska obnova škole u Poljani vrijednosti 2 milijuna kuna od čega Požeško-slavonska županija sufinancira 115.000,00 kuna.

-Prije pet godina prva obnovljena škola bila je područna škola u mjestu Treštanovci, kada su bila samo dva učenika te je postavljeno pitanje potrebe za energetskom obnovom na što smo mi odgovorili da želimo obnoviti sve škole i pružiti jednake uvjete za sve učenike. Danas ta škola ima osam učenika, nismo ugasili ni jednu područnu školi bez obzira na broj učenika, sve će biti obnovljene onako kako se i zahtjeva. Ova matična škola i škola u Poljani su zadnje dvije matične škole koje se trebaju obnoviti, ostaju nam još četiri područne i taj dio će biti odrađen. Iznimno sam ponosan na stanje ove škole, 5 milijuna kuna ulaganja, prva škola koja će imati ugrađen sustav hlađenja, druga škola koja je uvela jednosmjenski rad uz potporu općine za dnevni boravak. Ovo je dokaz da ravnatelji uz dobru suradnju dobiju potrebnu potporu i sve da bi se u konačnici ostvarilo poboljšanje uvjeta obrazovanja za sve naše učenike – rekao je župan Alojz Tomašević.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek