Do kraja ljeta nova magnetna rezonanca u požeškoj bolnici!

Autor: D.K.

Zdravko Ronko 7 (Small)POŽEGA – Na današnjoj konferenciji za novinare u predsjednik požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko osvrnuo se na “predizborna obećanja” vezano za nabavku nove magnetne rezonance koja je prijeko potrebna Općoj županijskoj bolnici u Požegi, o čemu smo unazad nekoliko dana o tome i pisali.

-Nedavno sam na jednoj  tiskovnoj onako usput rekao da lobiram za novu magnetnu rezonacu za našu bolnicu, tri puta jaču od dosadašnje i da bi ju možda mogli dobiti do kraja godine a što je  izazvalo podosta komentara, sve u stilu predizborna obećanja od kojih neće biti ništa itd. Red je da se to i razjasni. Ta stara MR-a  koju je  2003 također kupila Vlada SDP-a dala je svoje. To je tada bio suvremeni aparat od 0,35 T koji je itekako doprineo osnaživanju naše bolnice. I znanja radi,  s tim aparatom kroz 12 godina izvršeno je preko 42.500 pregleda ne samo pacijenata iz naše županije nego daleko šire i od granica Slavonije,  a za što je HZZO-u ispostavljeno faktura  za  32,4 mil kn – istaknuo je Zdravko Ronko.

Neferović i njegova “bulumenta” ništa ne ulaže u opremanje požeške bolnice!?

Ronko se osvrnuo i na to da je dok je on bio gradonačelnik Požege izdvajao određena financijska sredstva za požešku bolnicu iz gradskog proračuna i time davao doprinos što boljoj tehničkoj i drugoj opremljenosti te zdravstvene ustanove.

-Uz to i grad Požega sve do dolaska Neferovića i njegove bulumente svake godine se uključivao u nabavku nove opreme do 100-tinjak tisuća kuna, a i  Požeška biskupija dala je ne mali doprinos. I Slavonski Brod ima agnetnu rezonancu, a tko im očitava snimke – požeški i osječki specijalisti. Eto tako se pronosio i glas o opremljenosti požeške bolnice i znanju njenih liječnika, a ulaganjima posljednje tri godine postala je  i najbolja bolnica u RH – pojašnjava Ronko te nastavlja kako je kroz tri godine, koliko ovu Vladu vodi Zoran Milanović izlobirao 15-tak  milijuna kuna za požešku bolnicu, novi rentgen 2 mil kn, jedinicu za moždani udar i oprema za tri kirurške sale, 1,4 mil kn, objedinjeni hitni prijem 7,5 mil kn, novo pakiralište na kojem nema naplaćicvanja  2,3 mil kn. Sve je to građanima i pacijentima na radost – političkim takmacima na podstrek i uvažavanje.

Prof. Željka Glavića “na stolu” čeka 10 milijuna kuna za nabavku nove magnetne rezonance!  

Dok je Ronko govorio o nabavki nove magnetne rezonance za požešku bolnicu možda to nije tada bilo uvjerljivo jer se ipak radi o velikom financijskom iznosu što su neki smatrali kao obećanja u predizbornoj godini.

-Točno, rekao sam tada da se novi  magnet može smatrati riješenim – za neke nepojmljivo samouvjeren optimizam, za druge puka predizborna obećanja. Jedan od požeških portala čak kroz izjavu sanacijskog upravitelja požeške bolnice sugerira kako je riječ o predizbornoj godini u kojoj političari, pa i ja svašta obećavamo, a kao što će od toga biti, vidjet ćemo. Moram reći, prof. Glavića puno sam puta zadržao na čelu požeške bolnice, 2000.,  2006.,  2011., a 2013. godine zatražio sam i da preuzme funkciju  sanacijskog upravitelja. 2014. godine dobio je još i Pakrac –  vjerovali smo jedan u drugog i napravili  jako puno – ističe Ronko i nadalje navodi da je na radnom stolu prof. Željka Glavića 10 milijuna kuna te da sada treba samo provesti postupak javne nabave i ako zasuče rukave eto magneta i prije kraja ljeta.

Na kraju je Ronko naglasio kako požeška bolnica nije najbolja u Hrvatskoj zbog predizbornih obećanja, tajna uspjeha je kontinuirana skrb o toj bolničkoj ustanovi.

prof.dr.sc. Željko Glavić, sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Požega

Vezano za navedno oko nabavke magnetne rezonance kontaktirali smo prof.dr.sc. Željka Glavića, sanacijskog upravitelja Opće županijske bolnice Požega koji nam je potvrdio da je požeška bolnica dobila od Ministarstva zdravlja 10 milijuna kuna za nabavu nove magnetne rezonance.

-Svakako da je to vitalna i najveća investicija u medicinsku opremu koja osigurava daljnji razvoj bolnice – kratko je izjavio prof.dr.sc. Željko Glavić te potvrdio da bi se po završetku postupka javne nabave do kraja ljeta mogla dobiti i staviti u funkciju nova magnetna rezonanca u požešku bolnicu.

Više iz kategorije