Do kraja lipnja sjedište općine Jakšić krasit će novi vatrogasni toranj i dograđeni dio doma /FOTO/

Autor: D.K.

Niti epidemija uzrokovana koronavirusom nije zaustavila izvođenje radova na još jednoj u nizu višemilijunskih investicija na području općine Jakšić. Pri kraju su radovi na dogradnji Vatrogasnog doma u Jakšiću i izgradnji vatrogasnog tornja koji će krasiti to mjesto.

Investicija je vrijedna gotovo tri milijuna kuna za koju je općina Jakšić pripremila dokumentaciju i prijavu na projekt Fonda ruralnog razvoja, podmjere 7.4.1. preko kojeg su i osigurana sredstva za sufinanciranje.

Projektom je predviđeno, a koji se poslovi sada i dovršavaju, izgradnja vatrogasnog tornja, dogradnja garaže za smještaj vatrogasnih vozila te prostor za vatrogasce i druge korisnike doma za koju je investiciju uloženo financijskih sredstava i iz proračuna općine Jakšić.

-Izgradnjom novog vatrogasnog tornja pružaju se nove mogućnosti za vježbu i obučavanje mladih vatrogasnih kadrova čime će se postići bolja spremnost i efikasnost vatrogasaca u ugrozama i potrebama – ističe načelnik Kovačević naglašavajući kako radove izvodi tvrtka Konstrukt Požega d.o.o. iz Novog Sela.

U lipnju se očekuje i oprema koja je naručena te dio namještaja koji je potreban. Krajem istog mjeseca dograđeni dio vatrogasnog doma trebao bi biti predan na upotrebu vatrogascima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88