Do kraja lipnja sjedište općine Jakšić krasit će novi vatrogasni toranj i dograđeni dio doma /FOTO/

Autor: D.K.

Niti epidemija uzrokovana koronavirusom nije zaustavila izvođenje radova na još jednoj u nizu višemilijunskih investicija na području općine Jakšić. Pri kraju su radovi na dogradnji Vatrogasnog doma u Jakšiću i izgradnji vatrogasnog tornja koji će krasiti to mjesto.

Investicija je vrijedna gotovo tri milijuna kuna za koju je općina Jakšić pripremila dokumentaciju i prijavu na projekt Fonda ruralnog razvoja, podmjere 7.4.1. preko kojeg su i osigurana sredstva za sufinanciranje.

Projektom je predviđeno, a koji se poslovi sada i dovršavaju, izgradnja vatrogasnog tornja, dogradnja garaže za smještaj vatrogasnih vozila te prostor za vatrogasce i druge korisnike doma za koju je investiciju uloženo financijskih sredstava i iz proračuna općine Jakšić.

-Izgradnjom novog vatrogasnog tornja pružaju se nove mogućnosti za vježbu i obučavanje mladih vatrogasnih kadrova čime će se postići bolja spremnost i efikasnost vatrogasaca u ugrozama i potrebama – ističe načelnik Kovačević naglašavajući kako radove izvodi tvrtka Konstrukt Požega d.o.o. iz Novog Sela.

U lipnju se očekuje i oprema koja je naručena te dio namještaja koji je potreban. Krajem istog mjeseca dograđeni dio vatrogasnog doma trebao bi biti predan na upotrebu vatrogascima.

Više iz kategorije