Do jeseni asfaltiranje preostalih 1,7 kilometara ceste koja povezuje Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju

Autor: DK

BUČJE – Cesta između Bučja i Lovčića, koja povezuje dvije županije, Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku od velike je važnosti za tamošnje stanovništvo i od šireg je interesa žitelja tog kraja. Dio te ceste, na dijelu Požeško-slavonske županije uređen je i asfaltiran 1,1 kilometar u što je bilo uloženo preko milijun kuna. Na strani Brodsko-posavske županije ostalo je da se uredi i asflatira preostalih 1,7 kilometara ceste kojom bi investicijom sve ceste koje povezuju Požeško-slavonsku županiju sa susjednim županijama bile asfaltirane i primjereno cestovno povezane.

U planu je bilo da se početkom ovogodišnjeg proljeća započne s radovima i asfaltiranjem tog dijela ceste ali je kako je to kod nas uobičajeno zapelo na administraciji i ishodovanju potrebite dokumentacije. Kako doznajemo od ravnatelja Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije Antuna Dukića jedan dio dokumentacije je riješen koji se odnosi na parcelizaciju zemlje, za što je bilo potrebno više vremena jer je u sve to bio uključen veći broj vlasnika s kojima su se trebali urediti međusobni odnosi.

Prema Dukićevim riječima dokumentacija za tu cestu je pripremljena i gotova. Intenzivno se radi na ishodovanju lokacijske i građevinske dozvole nakon čega se može pristupiti planiranim i potrebitim radovima. Napomenuo je i kako na tom dijelu ima i složenijih radova za što su već odrađene pripremne radnje.

Za očekivati je da bi radovi mogli početi prije početka jeseni tako da bi na zadovoljstvo tamošnjih stanovnika dvije županije bile cestovno povezane asfaltiranom dionicom do kraja godine.

 

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: