Do 30.lipnja moguće otkupiti stanove koji su u vlasništvu MORH-a

Autor: D.K.

Ministarstva-obrane novi listPOŽEGA – Na jučerašnjoj sjednici Vlade RH donesena je odluka o prodaji oko 1200 stanova koji su u vlasništvu države kojima upravlja Ministarstvo obrane. Tako bi dosadašnjih 26 korisnika vojnih stanova u Požeško-slavonskoj županiji mogli riješiti svoje stambeno pitanje i ostvariti pravo pod određenim uvjetima za kupnju stana.

-Prodajom tih stanova ostvarila bi se financijska sredstva koja bi bila prihod Državnog proračuna Republike Hrvatske i namjenski bi se koristila za kupnju i opremanje stanova za službene potrebe Ministarstva obrane odnosno ti bi stanovi bili u potpori provedbi rotacije te poboljšanja standarda djelatnih vojnih osoba – navode u Ministarstvu obrane.

Zahtjev za kupnju stana moguće je podnijeti do 30. lipnja ove godine, a ako korisnik stana ne podnese zahtjev za kupnju stana, stan će se prenijeti Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom koji će u skladu s modalitetima upravljanja državnom imovinom odlučivati o statusu istih.

Ministar obrane Ante Kotromanović tu odluku smatra izvrsnom jer će se omogućiti da stanove kupe njihovi sadašnji korisnici, uglavnom hrvatski branitelji, a istodobno će se novac od prodaje iskoristiti za poboljašanje uvjeta rada i kvalitete života vojnika.

 (Foto: Ilustracija, zgrada MORH-a)

Više iz kategorije