Djevica Marija je uzor svim našim majkama i putokaz prema Bogu i vječnom životu (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

EMINOVCI – Veliki broj vjernika okupio se na svečanom euharistijskom slavlju u Eminovcima o blagdanu Velike Gospe zazivajući zagovor Nebeske Majke kako bi što lakše prebrodili sve nedaće i patnje nametnute u današnjem vremenu.

vlč. Tomislav Karavidović, predvoditelj misnog slavlja

Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Tomislav Karavidović, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u suslavlju sa mjesnim jakšičkim župnikom vlč. Tihomirom Bilešićem koji je na kraju misnog slavlja zahvalio propovjedniku na dolasku, pjevačima i ministrantima te svim župljanima koji su se pobrinuli kako bi prostor u crkvi i oko nje bio dostojan za proslavu blagdana.

Marijino uznesenje na nebo poziva nas da pogled trajno usmjerujemo prema Bogu, da uzdižemo svoj pogled! To je moguće, to je lijepo i na to smo kao kršćani pozvani, ali za to je potrebna hrabrost, i to životna hrabrost.

Upravo zato što nam prijeti opasnost da gledamo prema dolje, zbog toga što smo često zatočeni svojim ‘ja’; našim ‘ja’, koje je nerijetko obilježeno sebičnošću, takvim ‘ja’ koje se prigiba samom sebi u nastojanju da se nametne kao apsolutni kriterij, oblikujući se u ‘idola’ kojega treba poštovati i za kojega treba biti raspoložen sve žrtvovati.

Djevica Marija je uzor svim našim majkama te putokaz za put prema Bogu i vječni život te da taj život treba početi na ovom svijetu, kao što ga je živjela Marija, prihvativši Božju riječ.

Svetkovina Velike Gospe u Eminovcima, kojoj je prethodila trodnevnica, duhovna priprema za taj veleblagdan, iz godine u godinu poprima sve veće značenje gdje dolazi sve veći broj vjernika.

Nakon euharistijskog slavlja kako je već to postalo tradicionalno blagoslovljeni su automobili uz poseban zaziv Božjeg blagoslova i na vozače i sve one koji se u njima budu vozili.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: