Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Dječjem vrtiću Jakšić još jedna bespovratna financijska potpora: "Cilj nam je na početku nove vrtićke godine upisati 115 mališana u naš vrtić"

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Dječjem vrtiću Jakšić još jedna bespovratna financijska potpora: Požega.eu | Dječjem vrtiću Jakšić još jedna bespovratna financijska potpora:

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini. Među općinama u RH koje su svrstane u kategorizaciju I-IV skupine po indeksu razvijenosti je i općina Jakšić. Kao jedinici lokalne samouprave, općini Jakšić, odnosno osnivaču Dječjeg vrtića Jakšić, dodijeljeno je 29.040,00  eura bespovratnih sredstava.

Ova mjera  osigurava financijske potpore iz Državnog proračuna za što veće institucijsko zbrinjavanje djece predškolske dobi u općinama s potpomognutih područja.
  
Kod preuzimanja ugovora o potpori, Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić i zamjenik predsjednika Hrvatske zajednice općina zahvalio se državnoj tajnici Željki Josić i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na pomoći koju pruža općinama.
Općina Jakšić i ove godine nastoji iznaći rješenja za upis sve djece s područja općine Jakšić, kako djece jasličkog uzrasta tako i djece vrtićke dobi.

-Do dogradnje vrtića u Jakšiću, čije radove planiramo započeti ove godine, unutar postojećeg objekta u Jakšiću nastojati ćemo urediti dodatni prostor za jednu skupinu poludnevnog boravka. Očekujemo s početkom nove vrtićke godine u rujnu upisati ukupno oko 115 djece s područja naše Općine - kratko je prokomentirao Ivica Kovačević odgovarajući na naš upit.

Podsjetimo, u Dječjem vrtiću u Jakšiću trenutno je upisano 103 djece u pet odgojnih skupina od kojih je jedna u Područnom odjeljenju u Rajsavcu.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo