Dječje igralište uz potporu Zaklade Slagalica

Autor: Jelenko Topić

slagalicaALAGINCI – Kroz natječaj  „Naš doprinos zajednici“ Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica iz Osijeka dodijelila je financijska sredstva u iznosu od gotovo 13 tisuća kuna za provedbu građanske akcije „Red igre, red rada, red trešanja“ koju će zajednički provoditi Udruga za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH sa sjedištem u Požegi i Mjesni odbor, kao i volonteri mjesta Alaginci.

Marinko Zeljko

-Kroz tu akciju uredit ćemo dječje i sportsko igralište tako da se uklone neprimjereni i opasni sadržaji, te postave novi kako bi se pružili novi sadržaji djeci i mladima u mjestu Alaginci, kao i da se stvore uvjeti u kojima bi se djeci, mladima, osobama s invaliditetom, osobama starije životne dobi, ali i svima ostalima, osiguralo mjesto za siguran odmor, igru, druženje,sport i rekreaciju- kaže Marinko Zeljko, predsjednik udruge.

Akcijom se kroz volonterske aktivnosti namjerava potaknuti građane radi uključivanja u društveno korisno djelovanje, a sve radi podizanja kvalitete življenja cjelokupne društvene zajednice mjesta Alaginci.

Udruga za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH u suradnji s Mjesnim odborom i volonterima mjesta Alaginci na osobit način radi na integraciji i socijalizaciji osjetljivih skupina osoba u našu društvenu zajednicu, a osobito integracije djece s teškoćama u razvoju i djece s invaliditetom zajednicu radi međusobnih uspostavljanja boljih socijalnih kontakata.

Također će se stvaranjem mjesta zajedničkog druženja omogućiti i razvijanje zdravih životnih navika djece i mladih kroz fizičku aktivnost koja im ujedno služi kao oblik zabave i druženja s vršnjacima, te posredno utjecati na prevenciju međuvršnjačkog nasilja. Akcija će doprinijeti zaštiti okoliša, ali i potaknuti razvoj lokalnog turizma.

Ukupna vrijednost projekta je 26 tisuća kuna tako da će ostatak sredstava za provedbu akcije bit će osiguran donacijama i sponzorstvima dioničkih društava, poduzeća i obrtnika s područja grada Požege, kao i donacijama samih mještana Alaginaca.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: