Djeci iz požeškog Dječjeg vrtića u Baškoj nikad nije bilo ljepše

Autor: DK
Djeca iz vrtića u Baškoj

(Foto: Dječji vrtić Požega)

POŽEGA – U redakciju smo primili “izvješće” iz Dječjeg vrtića Požega vezano za ljetovanje u tvz. Dječjem odmaralištu Baška u kojem odgojitelji naglašavaju da je ljetovanje bilo prema svim standardima koje je primjereno za boravak.

-Za razliku od prethodnih godina, ljetovanje u Baškoj ove je godine bilo po svim standardima ljetovanja. Kako je poznato, objekt u kojem se ljetovalo prijašnjih godina bio je, u najmanju ruku, neprimjeren za ljetovanje djece unatoč čem se ipak ljetovalo. Ove godine je to sasvim druga priča. Objekt je u potpunosti renoviran, kako unutrašnji tako i vanjski prostor – naglašavaju potpisani odgojitelji Goran Katušić i Marijana Švajda.

U izvješću se također naglašava da je unutarnji prostor u potpunosti uređen od podova, kreveta, sanitarnih čvorova  pa sve do klimatizacije prostora. Što se tiče vanjskog dvorišta ono je popločeno i natkriveno na kojem su prostoru djeca objedovala i provodila aktivnosti po planiranom programu. Nadalje navode da je uređena i jedna društvena prostorija sa televizorom za različite aktivnosti ili poslijepodnevni aktivni odmor.

-Djeci je od strane “investitora” bilo ponuđeno niz dodatnih aktivnosti bez ikakve nadoplate poput vožnje brodom, vožnja pedalinama i sl. Suradnja sa odgajateljima-voditeljima bila je izvrsna, prije svega otvorenost za savjete i prijedloge o boravku djece. Hrana je bila vrlo kvalitetna i spremljena na djeci zanimljiv način s različitim okusima. Ne ulazeći u ulagačko-vlasničke odnose, želimo reći da je konačno ovaj objekt dobio funkciju koju zaslužuje i omogućuje djeci grada Požege zanimljivo i edukativno ljetovanje po vrlo povoljnim cijenama. Nadamo se samo da će ovo iskoristiti veći broj djece, kako vrtićke tako i školske dobi -zaključuju odgojitelji Dječjeg vrtića Požega Goran Katušić i Marijana Švajda.

Komentiraj: