Djece sve više, uskoro novi dječji vrtić u Kuzmici: “Nekad su djecu čuvale bake, a danas roditelji puno više traže smještaja u vrtiću”

Autor: D.K.

Na pleterničkom će području u dogledno vrijeme niknuti još jedan dječji vrtić, piše večernji.hr / tiskano izdanje. Naime, grad Pleternica sagradio je 2013. godine novi vrtić koji je 2019. dodatno proširen. Vrtić je uglavnom danas popunjen, a pomalo se opet počela formirati lista čekanja za jaslice, što je gradskoj upravi bio signal da već treba žurno razmišljati o proširenju kapaciteta.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Umjesto proširivanja vrtića u Pleternici odlučili su se na gradnju novog vrtića u Kuzmici, koja je lokacija optimalna, na pola puta između Pleternice i Požege.

-Veselimo se što je lani rođeno 102 djece, 10 više u odnosu na 2019., a 30 više u odnosu na prije četiri godine. Međutim razlog za gradnju novog vrtića nije samo više novorođene djece, nego, budimo iskreni, i promijenjen način života. Nekad su djecu čuvale bake, a danas roditelji puno više traže smještaja u vrtiću – kaže gradonačelnica Antonija Jozić.

Grad u Kuzmici već ima svoju parcelu. U proračunu je planiran iznos za pripremu projektne dokumentacije, a uskoro će biti raspisan i natječaj za izrađivača tehničke dokumentacije te ishođenje građevinske dozvole. Vrtić u Kuzmici imat će četiri odgojno-obrazovne skupine, a Grad će kandidirati na prvi natječaj iz europskih fondova za tu namjenu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek