Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Divljači osigurana hrana unatoč dubokom snijegu /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Divljači osigurana hrana unatoč dubokom snijegu /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Divljači osigurana hrana unatoč dubokom snijegu /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



ZAPADNI PAPUK  -  Na poticaj članova požeškog lovačkog društva „Jelen“ na području Zapadnog Papuku provedena je velika radna akcija lovaca i drugih prijatelja prirode s ciljem da se divljač sačuva u nepovoljnim vremenskim uvjetima kada su životinje u prirodi izložene hladnoće, te se nisu u mogućnosti prehraniti.

Ovom akcijom divljač je dobila toliko potrebnu hranu jer zbog snijega do nje nisu mogli nekoliko dana doći, a životinjama je otežano kretanje tim više što se na snijegu padanjem ledene kiše i zahlađenjem stvorio led. Uz to očišćeni su svi putovi dio hranilišta.



-Okupilo nas se oko 40, a uz naše članove uključili su se lovci prijateljskih požeških društava „Šijak“, „Sokolovac“ i „Babja Gora“, zatim pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Požega i ispostave Pakrac, zatim djelatnici Parka prirode Papuk, planinari  i drugi ljubitelji prirode – kaže nam Boris Janić, predsjednik „Jelena“ i pokretač ove široke akcije, koji se svima zahvalio na odazivu i sudjelovanju.

Prije njihova dolaska u državno lovište Zapadni Papuk gdje su razvezli hranu za divljač u njihova hranilišta djelatnici požeške Uprave Hrvatskih šuma su očistili strojevima prilazne putove kroz lovne površine.   



-Izvezli smo terenskim vozilima šest tona kukuruza, 500 kilograma sijena i 200 kilograma soli, te rasporedili u hranilišta – zaključio je Janić, te dodao da su imali priliku vidjeti divljač koju su napale i uništile štetočine, a nakon ove zaštite divljači hranom takva mogućnost je ubuduće osjetno smanjena. Tijekom akcije namjeravali su pohoditi i zajedničko tj. županijsko lovište Zapadni Papuk II, no  to nije bilo moguće zbog neprohodnosti vozilima u njega.

Nakon akcije domaćini su organizirali zajednički ručak kojega su pripremili Zdravko Prevendar i Lovro Janić uz potporu Zdravka Vujnovića, predsjednika Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo