Divljači osigurana hrana unatoč dubokom snijegu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

ZAPADNI PAPUK  –  Na poticaj članova požeškog lovačkog društva „Jelen“ na području Zapadnog Papuku provedena je velika radna akcija lovaca i drugih prijatelja prirode s ciljem da se divljač sačuva u nepovoljnim vremenskim uvjetima kada su životinje u prirodi izložene hladnoće, te se nisu u mogućnosti prehraniti.

Ovom akcijom divljač je dobila toliko potrebnu hranu jer zbog snijega do nje nisu mogli nekoliko dana doći, a životinjama je otežano kretanje tim više što se na snijegu padanjem ledene kiše i zahlađenjem stvorio led. Uz to očišćeni su svi putovi dio hranilišta.

-Okupilo nas se oko 40, a uz naše članove uključili su se lovci prijateljskih požeških društava „Šijak“, „Sokolovac“ i „Babja Gora“, zatim pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Požega i ispostave Pakrac, zatim djelatnici Parka prirode Papuk, planinari  i drugi ljubitelji prirode – kaže nam Boris Janić, predsjednik „Jelena“ i pokretač ove široke akcije, koji se svima zahvalio na odazivu i sudjelovanju.

Prije njihova dolaska u državno lovište Zapadni Papuk gdje su razvezli hranu za divljač u njihova hranilišta djelatnici požeške Uprave Hrvatskih šuma su očistili strojevima prilazne putove kroz lovne površine.   

-Izvezli smo terenskim vozilima šest tona kukuruza, 500 kilograma sijena i 200 kilograma soli, te rasporedili u hranilišta – zaključio je Janić, te dodao da su imali priliku vidjeti divljač koju su napale i uništile štetočine, a nakon ove zaštite divljači hranom takva mogućnost je ubuduće osjetno smanjena. Tijekom akcije namjeravali su pohoditi i zajedničko tj. županijsko lovište Zapadni Papuk II, no  to nije bilo moguće zbog neprohodnosti vozilima u njega.

Nakon akcije domaćini su organizirali zajednički ručak kojega su pripremili Zdravko Prevendar i Lovro Janić uz potporu Zdravka Vujnovića, predsjednika Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88