Divlja odlagališta veliki su problem, opasna su za okoliš i zdravlje ljudi

Autor: D.K.

Sve češće nam se javljaju građani koji upozoravaju na divlja odlagališta diljem Požeštine. Javnom uslugom prikupljanja miješanog komunalnog otpada, koju na području osam jedinica lokalne samouprave u Požeško-slavonskoj županiji provodi Komunalac Požega d.o.o., obuhvaćeno je cca 18.500 korisnika. Unatoč tome što su stvoreni svi preduvjeti za odvajanje otpada „na kućnom pragu“, a otvorena su i reciklažna dvorišta u Požegi i Pleternici, još uvijek ima onih kojima je jednostavnije otpad odvesti na neku lokaciju u gradu i okolici i tamo ga baciti.

Ovakva divlja odlagališta veliki su problem, opasna su za okoliš i zdravlje ljudi i pokazatelj da još uvijek kao društvo nismo dovoljno ekološki osviješteni niti brinemo o tome što ostavljamo mladim naraštajima.

Komunalac Požega d.o.o. kontinuirano provodi edukacije za odrasle te djecu u vrtićima i školama o odvajanju otpada i njegovu zbrinjavanju u reciklažna dvorišta. S edukacijama nastavljamo i u 2020. godini kako bismo građane potaknuli na savjesno zbrinjavanje otpada i kako bi ružnih prizora divljih odlagališta bilo što manje.

Pozivamo građane koji uoče divlja odlagališta da o tome obavijeste komunalne redare jedinica lokalne samouprave na čijem su području uočene.

Komunalac Požega d.o.o. nastojat će takva odlagališta sanirati na brz i kvalitetan način.

Izvor: Komunalac Požega d.o.o.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek