Direktor Maksimira sređuje stadion bivšeg Kamen Ingrada za 8.6 milijuna naših kuna

Autor: Požega.EU

OPĆINA Velika prije četiri godine kupila je stadion nekadašnjeg prvoligaša Kamen Ingrada na dražbi za 2.14 milijuna kuna. Namjera im je bila ponuditi i do tri puta više budući da se procjenjuje kako sportsko-rekreacijski centar vrijedi do 67 milijuna kuna, no ozbiljno zainteresiranih za objekt koji je gradio tajkun Vlado Zec nije bilo.

On je, podsjetimo, proveo neko vrijeme u zatvoru nakon što ga se sumnjičilo da je sa županom požeško-slavonskim Antom Bagarićem i tadašnjim načelnikom Velike Josipom Perićem izvukao milijune kuna iz državnih na privatne račune. 


Foto: Duško Mirković/Pixsell (Arhivska fotografija, slikano 2012. godine)

Posao dobila firma direktora Dinamova stadiona

Sad mala Velika u njega ulaže do deset milijuna kuna. 

Na Elektroničkom oglasniku javne nabave jučer je objavljena Odluka o odabiru ponuditelja kojom je posao dobila tvrtka Maxmar grupa u vlasništvu direktora Dinamova stadiona Miljenka Sakomana.

O njemu se naveliko pisalo kako je tu svoju tvrtku angažirao na održavanju Maksimira dok je sam bio na plaći Grada Zagreba. 

Prema medijskim napisima, još 2011. godine Bad Blue Boysi su predali kaznenu prijavu DORH-u zbog slučaja obnove stadiona, ali istraga nikad nije otvorena niti su odgovorni procesuirani. Dokle je to došlo i što prvo planira napraviti u Velikoj, pokušali smo saznati od samog Sakomana, no do zaključenja teksta iz tvrtke Maxmar nisu nam se javili.

Sakomanova ponuda bila je najjeftinija od četiri koje su stigle

Puni naziv projekta koji je dobio u Velikoj glasi: Rekonstrukcija športsko-rekreacijskog centra Općine Velika (atletski stadion) s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma s jednim gospodarskim subjektom na razdoblje do 4 godine.

Ponuda Sakomanove tvrtke od 8.617.781 kune i 86 lipa bila je ekonomski najpovoljnija. Na natječaj su stigle još četiri. 

Radit će se glavno nogometno igralište, zatim atletsko trkalište, borilišta, a u troškovnik ulaze elektroinstalacijski, obrtnički i građevinski radovi.

Evo koliko će to koštati:

Općina s proračunom od 16 mil. kuna gradi stadion od 10 mil. kuna

Proračun Općine Velika za ovu godinu iznosi nešto više od 16 milijuna kuna. Zanimalo nas je kako namjeravaju financirati unaprjeđenje stadiona. 

Pitanje smo postavili vršitelju dužnosti načelnika Ivici Potočancu (HDZ). 

“U ovaj projekt će ići skoro 10 milijuna kuna. Koliko bude sredstava, toliko će se i raditi, svake godine, parcijalno. Za sad smo dobili 400.000 kuna početnog kapitala od Ministarstva turizma i sporta, a s naših 200.000 kuna to će biti dovoljno za početne radove. Planiramo da će se na ovome raditi iduće četiri godine. 

Budući da je to jedini atletski stadion u cijeloj županiji, vjerojatno ćemo tražiti i sredstva od ostalih ministarstava, preko natječaja i od bilo koga tko se može uključiti. Budući načelnik i Gradsko vijeće donosit će te odluke”, objasnio je Potočanac dodajući da je ovo stara ideja čija je provedba sada došla na red, da je napravljen projekt za izgradnju atletskog stadiona i kandidiran po svim pravilima. 

Općina Velika ima oko 5500 stanovnika rasprostranjenih u 24 naselja. Na vlasti je HDZ. Nogometni klub Kamen Ingrad 2008. godine dobio je nasljednika u NK Papuk Velikoj. Trenutno su drugi na tablici 1. ŽNL-a Požeško-slavonske i spadaju u amaterski rang. 

Originalno objavljeno na Index istrage

Tekst:Andrea Topić

Izvor: Index.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88