Dio Trenkova ponovno pod vodom, Hrvatske vode ništa ne poduzimaju

Autor: Požega.EU

TRENKOVO – Isti scenarij ponavlja se već peti puta u Trenkovu zbog čega dio tamošnjih stanovnika doživljava noćnu moru kad se pojave i one najmanje kapljice kiše. Ogorčen na odnos Hrvatskih voda načelnik općine Velika Vlado Boban sazvao je hitnu konferenciju za novinare s kojim su bili mještani koji po neznamo koji put spašavaju svoju imovinu boreći se sa poplavama koje ima nanose štete ne samo na obiteljskim kućama gospodarstvima već i na poljoprivrednim površinama. Uz obiteljske kuće i gospodarstva gotovo da je cijeli poplavljen stadion Nogometng kluba Sloga kao i društvene prostorije.

-Nismo htjeli biti naporni do sada jer zanmo da su u cijeloj Hrvatskoj problemi sa polavama . Nedopustivo je da po peti puta mještani Trenkova plivaju, njihova imovina i njihova imanja. Zbog čega? Zbog Hrvatskih voda koje izravno prozivam. Dijagnosticirali smo problem, i ja i ovi ljudi koji ovdje žive, ukazali smo im na probleme koji se pojavljuju. Dali smo im i prijedloge. treba izvršiti samo izmuljenje korita Veličanke koji bi se trebao produbiti kako bi voda mogla protjecati i odlaziti dalje. Uništavaju se i usjevi i oranice i obiteljske kuće. Nemam riječi, predložili smo rješenje ali to nitko ne uzima u obzir. Treba samo jedan stroj ući u korito Veličanke i pročistiti te bi se na taj način riješili svi problemi. Ne zanimam me tko je za to odgovoran ali spreman sa sa ovim ljudima ići i do Zagreba da konačno riješimo taj problem. Žalosno je što se ovdje događa, u konačnosti ćemo morati podići tužbu da se ostvarimo svoja prava. U Hrvatskim vodama nam samo govore da nema novaca. neka nam to dozvole mi ćemo sami napraviti potrebne radove samo da više nemamo poplava – rekao nam je načelnik općine Velika Vlado Boban naglašavajući još jednom da treba izmuljiti 200 do 300 metara Veličanke s čime bi problem sa poplavama bio i riješen.

Obiteljskom gospodarstvu gospodina Hofmana prijeti još veća opasnost ako kiša nastavi sa padanjem. Za sada se pokušava obraniti stoku u stajama i farmi postavljanjem vreća pijeska. Uništavaju mu se i radni strojevi a o poljoprivrednim površinama da se i ne govori. Problem je i na farmi Damira Štimca kojem uz farmu voda uništava i preko 30 jutara poljoprivrednih površina.

Do kada će ova agonija trajati prema svemu sudeći na to pitanje nitko nema odgovora. Da li su stvarni problem novci i financiranje nužnih radova ili nečija dobra volja svatko može prosuditi iz riječi načelnika općine Velika Vlade Bobana.

 

Više iz kategorije