„DILJSKA GLJIVARIJADA 2019.“ NA SOVSKOM JEZERU: Pohodi po šumi u potrazi za gljivama, te dobro druženje

Autor: Jelenko Topić

Udruga građana „Put – istina i život“ iz Ruševa nakon prošlogodišnje uspješne priredbe ove nedjelje 22. rujna, ali ove godine na jedinstvenom prirodnom lokalitetu zaštićenog krajobraza Sovsko jezero priređuje u suradnji sa Udrugom gljivara Donji Miholjac 2. „Diljsku gljivarijadu 2019.“

Okupljanje sudionika je u 11  sati kod šumarske kuće pokraj jezera gdje će oni biti upoznati sa načinom pohoda po šumi, a nakon toga je polazak sa vodičima, te branje gljiva.

Oko 14.30 sati slijedi povratak kada će uslijediti pregled, razgledavanje i prepoznavanje gljiva po vrstama, a tom prigodom Zvonko Vuk, predsjednik Gljivarskog društva „Kamilo Blagaić“ iz Zagreba će govoriti o vrstama i raspoznavanju pojedinih gljiva iz ovih krajeva.

Očekuje se dolazak većeg broja gljivara iz drugih dijelova Slavonije, te sa zagrebačkog područja, a za sudionike je u 16 sati priređen zajednički ručak kada će kušati svojevrstan Gljivarski kotlić koji je specijalitet sačinjen od gljiva ovog podneblja.

Tijekom priredbe na otvorenom prostoru kod Sovskog jezera priprema se živa glazba, te obilje napitaka i cjelodnevno druženje u prirodi.

Ova priredba uz Forum demokracije najveća je godišnja aktivnost udruge „Put“ koja uređuje zgradu nekadašnje općine Ruševo, a za dovršetak tih radova očekuju širu potporu lokalne i šire zajednice.

Više iz kategorije