Devet desetljeća vatrogasci Bekteža brinu o imovini, grade objekte i nabavljaju opremu, te odgajaju mlade /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Svečanom skupštinom u nazočnosti požeško-slavonske županice Antonije Jozić, savjetnika gradonačelnika Kutjeva Ivice Malnara, te predstavnika vatrogasnih zajednica, kao i prijateljskih društava vatrogasci Bekteža proslavili su 90 godina postojanja društva. Zbog kišnog vremena izostala je vatrogasna vježba.

-Društvo je osnovano 1931. godine pokrivajući područje ondašnje općine Bektež, a od 1969. godine izgrađen je sadašnji dom, te od 2001. novo vatrogasno spremište  zaslugom počasnog tajnika Radoslava Galića, te dobrovoljnim radom i potporom sponzora– istakao je ključne trenutke u povijesti Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bektež koje danas ima 11 operativaca, 36 članova, te još djecu i mladež, počasni zapovjednik Josip Galić.

Posebno je istakao nesebičan rad dugogodišnjeg predsjednika Mate Ramića koji je izdvajao i vlastita sredstva za boljitak društva, koje je danas dobro opremljeno navalnim vozilom i kombijem, te potrebnom opremom za vježbe i intervencije. Ramić i Josip Galić primili su ranije najviša vatrogasna odličja.

Zadnjih desetljeća društvo se stalno pomlađuje, a ekipe podmlatka, žena i djece ostvaruju izuzetne rezultate na natjecanjima uključujući županijsku i državnu razinu tako da posjeduju više od 140 osvojenih pehara.

Čestitke su uputili i pohvalili rad DVD Bektež predstavnik grada Kutjeva Ivica Malnar, zatim Josip Ašenbrener i Marko Ašenbrener, predstavnici vatrogasnih zajednica Požeštine i županije, te nekadašnji kutjevački gradonačelnik Ante Pavković podsjetivši na zajedničke aktivnosti.

-Vaši očevi i djedovi kao osnivači bili bi ponosni na vaše aktivnosti kroz koje ste očuvali vatrogastvo, te mnogo postigli na preventivi, zaštiti imovine i ljudi, kao i na natjecanjima – istakla je čestitajući jubilej županica Antonija Jozić dodajući da u ovim teškim vremenima DVD okuplja ljude, te nosi ukupan javni i društveni život Bekteža.

Županica je diplome za stečena zvanja vatrogasca prve klase uručila Marici Domić, Mariji Valentić i Maji Stipić. Nakon službenog dijela nastupio je glazbeni sastav Kutjevački maligani pod vodstvom Gorana Jugovića.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek