Devet Ani i Ankica slavilo uz pjesmu svoj imendan

ana1mPLETERNICA – U Dnevnom boravku za zlatnu dob u Pleternici proslavljen je skorašnji blagdan sv.Ane i imendani čak devet korisnica tog programa. Ankica Alaber, Ana Vukelić, Anka Utvić i Ana Katušić iz Pleternice, Ana Ružičić iz Zagrađa, Anka Aničić Seka iz Dragovaca, Ana Lazarić iz Svilne, Ana Vinković iz Jakšića i Anka Abramović iz Koprivnice za tu su prigodu primile mali poklon od voditeljice programa Đurđice Uremović a čestitati im je došao i župnik preč. Antun Ćorković.

preč. Antun Ćorković, pleternički župnik

– Kad govorimo o sv. Ani, koju ćemo proslaviti u nedjelju, ne možemo a ne sjetiti se i Joakima. Oni su bili obitelj, jezgro i temelj našeg opstanka koju neki danas žele razoriti. Mi želimo i ovdje potvrditi da ono što je Bog stvorio, obitelj, nikada neće propasti – rekao je župnik Ćorković. Poželio je prisutnima da ih sve prati zagovor sv.Ane.

Za sve slavljenice u Dnevnom boravku je pripremljen i prigodan program, uz recitacije i pjesmu zbora pleterničke Udruge umirovljenika. A pjesmu su, naravno, prihvatili i svi prisutni.

– Lijepo nam je ovako doći zapjevati i proveseliti se i dolazit ćemo dokle god budemo mogli – rekla je članica zbora ali i slavljenica Ana Vinković iz Jakšića.

– Nisam u mladosti baš slavila imendane. Kada sam navršila 50 godina onda smo ispekli prase i proslavili i rođendan i imendan jer su istog dana – dodala je Anka Abramović iz Koprivnice.

– Kad sam bila mala, nije bio običaj slaviti imendane naveliko. Možda koji bombon i tako. Sad ovdje dolazim svake godine i nek žale oni koji danas nisu došli veseliti se s nama – zaključila je Ana Katušić iz Pleternice.

0 Comment

Send a Comment