Desetu godinu čaglinski učenici putuju na Državnu smotru darovitih učenika “Novigradsko proljeće”

Autor: DK

Nezamisliva je Državna smotra darovitih učenika “Novigradsko proljeće”, koja se održava u Novigradu Istarskom, bez učenika čaglinske Osnovne škole Stjepana Radića. Na toj tradicionalnoj obrazovnoj manifestaciji koja se održava 30. put, ove će godine sudjelovati čaglinska Osnovna škola 10. godinu za redom i svoje znanje pokazati četiri učenice Dora Kavicki, Claudia Pamer, Nada Stjepanović i Ivana Tušek.

To je veliko postignuće i njih ali i njihove škole jer pravila su jasno određena.

-Ne znači kako će svaki učenik ili mentor koji se prijavi na Smotru biti i pozvan. Prijave se boduju i dobije se rang-lista pozvanih sudionika. Sve se mora potkrijepiti u pisanom obliku zbog čega baš on ili ona misle da bi trebali boraviti i marljivo raditi tjedan dana na Državnoj smotri u Novigradu – ističe prof. Ljiljana Đurđević, pedagoginja u čaglinskoj školi i mentorica učenicama dodajući kako se uz motivacijsko pismo prilaže i dokumentacija vezana za osvojena priznanja i nagrade.

blank

-Ove godine priliku da otputuju u Novigrad Istarski, pokažu što znaju, ali i da nauče nešto novo, steknu nova iskustva i prijatelje imale su osmašice Dora Kavicki, Claudia Pamer, Nada Stjepanović i Ivana Tušek – dodaje pedagoginja Đurđević naglašavajući kako se na Smotri naporno radi u 20 radionica.

-U koju od njih će se učenici prijaviti odnosno odabrati ovisi o procjeni njihovih sklonosti i dosadašnjim aktivnostima, ali i željama samih učenika. Kako do sada nismo pogriješili dokazuje naš kontinuitet prisutnosti na ,,Novigradskom proljeću”. Posebno velika zahvala ide svim onim učiteljicama i učiteljima koji godinama kroz izvannastavne aktivnosti njeguju jezično-umjetničko područje. Tako utkaju temelje za nastavak rada s darovitim učenicima – rekla je prof. Đurđević.

blank

Financijsku podršku za odlazak na Smotru pružili su Općina Čaglin i Požeško-slavonska županija na čemu su upućene iskrene zahvale.

-Posebna je čast i ponos znati kako i jedna mala škola iz Slavonije redovito ima darovite učenike na Državnoj smotri ,, Novigradsko proljeće”. Vjerujte, kada kažemo da smo iz Čaglina, ne samo voditelji, već i ostali sudionici nam kažu kako su čuli za nas. Ne hvalimo se, ali ponosni jesmo! Trudit ćemo se i dalje otkrivati i poticati darovitost – zaključila je prof. Ljiljana Đurđević.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića